Szuverén lenyúlás

2015. július 17. 09:14

Azt meg már külön nem is kell magyarázni, hogy a „magyar” az fideszest jelent, ergo, ha fideszes szerez, akár ha lop is, a haza fényre derül.

2015. július 17. 09:14
Batka Zoltán
NOL

Van itt egy évek óta ismételgetett nagy hazugság, amit a Fideszvezérek menetrendszerűen mindenre bedobnak magyarázatul: az ország szuverenitása azon múlik, hogy a gazdaság nagyobb része magyar kézben legyen. Mert ha egy üzlet felett magyar trikolór lobog, akkor a tulajdonosok nem túlóráztatják agyon a dolgozóikat, nem uzsorázzák ki hazai beszállítóikat, nem csalnak az áfával, nem pumpálják ki a bevételüket, mondjuk, Svájcba, nem verik el a profitot Monacóban, míves termékük pedig minden ízében magyar, mint a sós szalonna vagy Mága Zoltán? Azt meg már külön nem is kell magyarázni, hogy a »magyar« az fideszest jelent, ergo, ha fideszes szerez, akár ha lop is, a haza fényre derül, bár a törikönyvekből valahogy nem rémlik, hogy a reformkor nemessége anno holmi föld- és trafikmutyiszerű tolvajkodással képzelte el a nemzet felemelését.

Orbán ezzel mentegette Simicskát, amikor még haver volt, ezzel takargatja Mészárost, Garancsit és Tiborczot, Paksot, a MET-et. Ugyanezt ismételgeti minden csinovnyikja. Most éppen Lázár János annak kapcsán, hogy Brüsszel felfüggesztette a dohánycégek és a multiláncok különadóját. »A kormány feladata az, hogy piacot teremtsen a magyar vállalkozásoknak«  dörögte válaszul Lázár, egyben élő példájaként annak, hogy miről is szól valójában a nemzeti szuverenitás melldöngetése.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2015. július 17. 15:42
most ha a NOL-nál magyarázni kell, hogy miért jó egy országnak, ha van saját, lehetőleg erős vállalkozói rétege, akkor a NOL-al szemeben a karthágói minta szerint kell eljárni.
néhai Ch.Pilot
2015. július 17. 15:04
Érdekes új-rákosista cikk. A kijelölt célcsoportot - a kulákok, vagy más osztályellenségek, és a politikai vetélytársak, most a Fidesz az - mindenfélével megvádolja, persze csak pletyka szinten lebegtetve. Fő, hogy minél több helyre eljusson és állandóan a köztudatban legyen. Eddig egy hagyományos koncepciós régi-rákosista cikk. Az új és érdekes benne ez a rész: "... bár a törikönyvekből valahogy nem rémlik, hogy a reformkor nemessége anno holmi föld- és trafikmutyiszerű tolvajkodással képzelte el a nemzet felemelését." Mert hogy a törikönyvekben éppenhpogy az állt, hogy a velejéig romlott, vérfertőzéstől degenerált magyar nemesség csak lazsált, lóversenyzett, kártyázott és rettenetesen kiszipolyozta a szegény népet, mely a szovjet elvtársak segítségével aztán 1945-től végre kiirthatta, elkergethette őket és kezébe vehette sorsát. Tehát ma már - ismétlem: ma már - a magyar nemességgel semmi baja a komcsiknak, mert van itt egy aktuális poltikai erő, amit mindennel el kell lehetetleníteni, a Fidesz. Hozzájuk képest még az egykori nemességet is dicsérni lehet (és kell!) Pont, mint Antall József esetében. Amíg kormányzott, volt minden, fasiszta, irredenta, horthysta, revizionista, a nép nyelvén nem értő, kevély, a mezőgazdaságot és a szakszervezeteket szétverő, stb, stb. Aztán, amikor Orbán Viktor lett a jobboldal vezetője sőt korámnyt is alakíthatott már 1998-ban, akkor azonnak ő lett a főgonosz, és Antall a polgári jobbközép, a mértéktartó és mértékadó, stb, stb. Vagyis a tegnap még halálosan gyűlöltet a mai gyűlölttel szemben már dicsérni, ajnározni, magasztalni kell. A baloldalon a '40-es '50-es évek óta semmi sem változott. Az egész úgy ahogy van egy faBatkát sem ér.
catalina9
2015. július 17. 13:21
Bírom mikor a ballibák gőzölögnek, nem veszik észre, hogy csak fáradtgőzt eregetnek, mert már kazánjuk sincs... Sápadt, bádoghangú, affektáló banda.
kukagyerek
2015. július 17. 11:38
"Azt meg már külön nem is kell magyarázni, hogy a „magyar” az fideszest jelent,..." .................. Ne sértegesd a magyarságot, te idióta! A fidesznek csak annyi köze van a magyarokhoz, hogy azok kifosztásából él, méghozzá elég jól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!