Törvényjavaslattal törölnénk el a trafikmutyit

2015. január 28. 09:41

A korrupt kormány persze megsértve érzi magát, ha valaki korruptnak meri nevezni, miközben oligarchaérdekek szerint rendez át teljes iparágakat, becsületesen dolgozó magyar emberek százait és ezreit téve munkanélkülivé.

2015. január 28. 09:41
Varju László
DKP.hu

Mint ismert, a kormány koncessziókötelessé tette a dohány-kiskereskedelmet. A törvény értelmében rengeteg trafikos vesztette el a megélhetését kárpótlás és fellebbezési lehetőség nélkül. Az Emberi Jogok Európai Bírósága a gyakorlatról azóta kimondta, hogy az megsértette a magántulajdont megillető védelmet. A kormány eközben nem állt le, hiszen államosította a dohány-nagykereskedelmet, közvetetten utcára küldve 800 dohányipari dolgozót. A törvénnyel - ahogy az előzővel is - Lázár János barátjának kedvezett a kormány.

A korrupt kormány persze megsértve érzi magát, ha valaki korruptnak meri nevezni, miközben oligarchaérdekek szerint rendez át teljes iparágakat, becsületesen dolgozó magyar emberek százait és ezreit téve munkanélkülivé.

A Demokratikus Koalíció a trafikmutyi legnagyobb ellenzőjeként törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűléshez. A DK javaslata hatályon kívül helyezné a dohányipart jelenleg fogságban tartó törvényeket, ezáltal nem történhetne meg a dohány-nagykereskedelem államosítása, valamint nem lenne többé koncesszióköteles a dohány-kiskereskedelem. A DK törvényjavaslata továbbá arról is rendelkezik, hogy az államnak kárpótolnia kell a megélhetését vesztett trafiktulajdonosokat. A DK szerint az Orbán-kormánynak el kell fogadnia a törvényjavaslatot, mert ellenkező esetben önmaga bizonyítja be, hogy rendesen megdolgozik a korrupt jelzőért.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. január 29. 07:34
Nyerjetek 2018-ban 3/3-al és utána azt tesztek, amit vakartok.
kjkj945
2015. január 29. 07:33
Váltig hajtja: kár volt, kár! Hess, madár! Nagy baj éri és nagy kár. Hess, madár!
kaktuszvirág
2015. január 29. 05:25
A DK. és a féleszű is fogja be a mocskos pofáját!
Agricola
2015. január 28. 10:39
Károg a Varjú a jegenyén: "A korrupt kormány persze megsértve érzi magát, ha valaki korruptnak meri nevezni, miközben oligarchaérdekek szerint rendez át teljes iparágakat, becsületesen dolgozó magyar emberek százait és ezreit téve munkanélkülivé." A Privátbankár viszont a tényekre támaszkodva írja ma: A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján. "Tavaly a negyedik negyedévben 4 millió 142 ezren dolgoztak, ez 172 ezer fővel több az egy évvel korábbinál. A foglalkoztatási ráta 62,6 százalékra emelkedett. Tavaly utolsó negyedévében a munkanélküliek száma az előző év azonos időszakához képest 80 ezer fővel, 319 ezerre, a munkanélküliségi ráta 2 százalékponttal, 7,1 százalékra mérséklődött."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!