Drogos kérdés

2014. december 16. 14:22

Örömmel látom, hogy az össznépi drogteszt ötlete megfenekleni látszik. Azaz egyelőre ott tartunk, hogy a diákok ellenőrzése legyen önkéntes. Ez a lehetőség pedig most is megvan.

2014. december 16. 14:22
Somodi Géza
Kisalföld

Szakemberek elmondták ugyanis, hogy a jelenlegi, tömegesen megvalósítható tesztek a használatban lévő drogok néhány százalékát tudják csak kimutatni. Az egyre terjedő dizájnerdrogok például rejtve maradnak. Az a jellegzetességük ugyanis, hogy gyorsan felszívódnak, folyton változik az összetételük, a hatásuk, ezért fokozottan veszélyesek is egyben. Szóval egy vékony sávot lefedő vizsgálat fenyegetése nemhogy eltántorítja a használókat, hanem sokkal inkább olyan drogok felé sodorhatja őket, amelyek kártékonyabbak, veszélyesebbek. Aztán van még egy probléma, és szerintem a legnagyobb kárt ez okozná: aki olyan szert használ, ami nem mutatható ki, a kötelező drogteszt után neki is pecsétes papírja lesz róla, hogy nem kábítószeres. Pedig de.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. december 16. 18:12
Mert te látsz hosszú sorokban álló diákokat önkéntes drogtesztre várva Somodi? Én nem látok!! És ezt nevezed megoldásnak? Van neked grogos gyereked Somodi? Lehet hogy van csak még nem tudsz róla? Előbb-utóbb megtudod.Na akkor váltsunk pár szót,ha lesz annyi lelkierőd!!!
bakszakáll
2014. december 16. 16:42
Egy egészen friss közvélemény-kutatás szerint a lakosság 57 százaléka egyetért a fiatalok önkéntes alapú szűrésűvel, 61 százalékuk pedig egyes szakmák képviselőinek (rendőr, pénzügyőr, újságíró, politikus) kötelező drogtesztjével. Tegyük hozzá, mert fontos, hogy 80 százalékuk (!) szerint a drog jelentős társadalmi probléma.
béla 60
2014. december 16. 15:47
Minek a teszt ha a drogárust a fiatalok hamarabb megtalálják mint a rendőrség !! Olcsó teszt annyit is ér,drágábbra meg nincs pénz!!!
catalina9
2014. december 16. 15:29
Csak hogy világos legyen, miről is van szó: "...Nézzük csak ezeket az alkoholizált, az italoktól megmámorosodott állatokat – az italok mértéktelen élvezetéhez való jog együtt jár a szabadsággal. Mi és a mieink nem követjük, ill. követik ezt az utat. A gójok népei elerőtlenedtek a szeszes italoktól; fiatalságukat megrontotta a klasszicizmus és a korai erkölcstelenség, amelyre a mi külön ügynökeink vezették rá..." Részlet a Sion bölcsei c. több mint 100 éves!!! hamisítványból. Azért el kell ismerni, zseniális hamisító volt, szinte látnok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!