Kinek mi köze a holokauszthoz?

2014. október 05. 12:20

Mert, ha hiszik, ha nem, a Mazsihisz például bele akar beszélni a magyar holokauszt emlékezetébe.

2014. október 05. 12:20
Vári György
Népszabadság

„Őszintén megmondja, hogy azért vette magára még a Sorsok Háza beüzemelését is, mert ha »kibeszéljük« a »múlt tragédiáit«, akkor végre semlegesíthetjük azokat az erőket, amelyek »hazánkat fasisztázzák«. A projekt nemes végcélja tehát az, hogy némely ballibek befogják végre a hazaáruló szájukat. És valóban, saját mártíromságának nyomatékos hangsúlyozásán túl csak ennyit kíván mondani Schmidt: hogy senki ne ugasson bele.

 
Mert, ha hiszik, ha nem, a Mazsihisz például bele akar beszélni a magyar holokauszt emlékezetébe. Meg »a« külföld is persze. Az angolok, az amerikaiak meg még az izraeliek is. Pedig az a mi nemzeti történelmünk, azt csinálunk vele, amit akarunk. Még az is felmerült, tudjuk meg elhűlve, hogy egy nemzetközi történészbizottság is belepofázhasson a kérdésbe, eb ura fakó, el a nemzetközi kezekkel a magyar szuverenitástól!

Lázárnak az a kijelentése, hogy Schmidtnek konszenzust kell keresnie bizonyos zsidó szervezetekkel, Schmidt szerint jobban megdöbbentette a magyar közvéleményt, mint az, hogy Lázár Zoltai Gusztávot tanácsadónak nevezte ki. Lázár ugyanis legújabban nem átallotta még azt is mondani, hüledezik a főigazgató, hogy még a magyar holokauszttúlélőknek is lehet szavuk a magyar holokausztot bemutató kiállításon.
Schmidt ezen háborogva azért tényleg kicsit túllőtt a célon, de az irány világos: a kormányt kétharmaddal megválasztották, a kormány őt kinevezte, úgyhogy az ő szuverenitása azonos az országéval. A Lázár-féle konszenzus ebből kifolyólag a haza egységes akaratának elárulása. Ismerős. De ha a még nála is sokkal szuverénebb Lázárnak meg épp máshoz van kedve, mint neki, akkor persze zavar keletkezik az erőben.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss tamás
2014. október 06. 22:47
Kinek mi köze a Holokauszthoz? A véleményezők szerint végül is senkinek. Igaz, hogy 71 nehány évvel ezelőtt meghaltak a frontra vitt katonák, igaz, hogy a deportáltak közül meghaltak majd 600 ezren és igaz volt egy Szálasi kor, de végül is nem tudni, hogy történt, mert mindenki ártatlan bárány volt. Pedig szó sincs még történelemről,mert élnek még túlélők, mind a Holokausztból, mind a frontra küldött katonákból, itt vannak velünk a gyerekeik, unokáik, de ugye kit érdekel? Azt is figyelmen kívül lehet hagyni, hogy mind a katonák halálát, mind a Holokauszt áldozatait ugyan az a náci okozta. Magyarország a huszadik században végig élt 2 háborút, és nem tarthatunk számon egyetlen egy hőst sem, mert ugye vesztes oldalon harcoltunk. Nem lehet hős, aki németellenes volt, mert akkor az ártatlan kormányzónkat bántanánk meg. Nem baj, de van nekünk egy ezeréves Árpád atyánk, ő a magyarság megtestesítője. Hát így állunk.Ja, ha nem lett volna deportálás, nem lett volna szükség népbíróságra.
briganti
2014. október 06. 09:36
Hú, hát ez elég undorító...
catalina9
2014. október 06. 07:44
Hát tényleg sok baj van ezzel a Schmidt Máriával, mert simán átlát a píszigagyí farizeusokon.
kulalak
2014. október 05. 23:58
Nem lesz béke. (Erre is majd reagál SM meg LJ, pedig nem kéne.) Nem segít hanem tovább rombol, szándékosan félreért. A Mazsihisz-nek vétójogot adni, meg nemzetközi egyesületeknek beleszólást adni tényleg fura. A nemzetközi egyesületek használják a Mazsihisz-t, mint csatornát, ha hozzá akarnak szólni, a Mazsihisz meg véleményt mondhat, de vétójoga nincs. Az csak pénzért van (lenne:). "a religious organization representing about two thousand individuals will exercise censorship over the contents of one of the government's important large scale projects, and will determine its view of history and its message." "To let international Jewish organizations have a say without having contributed a single penny to the costs of setting up the institution is contrary to the responsibility of the sovereign Hungarian state for its own past, present and future."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!