Számunkra a legfontosabb a tehetség

2013. szeptember 20. 11:28

A kormány megbízik a szakértelmemben, és nem szól bele, hogy milyen filmeket támogatunk. Interjú.

2013. szeptember 20. 11:28
Andy Vajna
Origo

A készülő filmek között kettő melegtémájú, az egyikben feka a főszereplő, a másikban egy ökoterrorista, aztán ott az Argo 2, ami a bűnözést isteníti. A kormánypárti kollégái nem szokták megkérdezni, hogy miért támogatják ezt a sok liberális szemetet?

Nem szokták. Engem azért bíztak meg ezzel a feladattal, hogy rendet tegyek a szakmában, és úgy gondolták, hogy a tapasztalatommal ezt meg tudom úgy szervezni, hogy működjön.

De azért azt belátja, hogy ez szokatlan? Mert az összes olyan kulturális területen, ahol a kormány befolyást szerzett, azonnal megállították a liberális métely burjánzását.

Más területekkel én nem foglalkozom, a saját dolgomat végzem, és nekem tiszta utat hagytak, hogy megvalósítsam az elképzeléseimet. A témák és a filmek nem tőlünk származnak, és ha érdekes történetről van szó, akkor mi azt szívesen támogatjuk. Megint mondom: számunkra a legfontosabb a tehetség. Ha valaki tehetséges, akkor mindegy, hogy miről akar filmet csinálni. De ehhez szükség van először egy jó forgatókönyvre.

Nehéz volt kiharcolni ezt a szabadságot?

Nem. Szerencsére a kormány megbízik a szakértelmemben, és nem szól bele, hogy milyen filmeket támogatunk. Inkább a bürokrácia az, ami nehézségeket okoz, amivel állandóan harcolni kell, de ez megvan minden ágban. Amerikában ugyanígy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. október 01. 13:40
Neked biztos szomorú.Bizony nem repülnek a milliók, a kiváltságos balliba rendezőkhöz,miközben nézhetetlen filmek készültek. Most minden megy ahogy kell.Mivel nincs mibe belekötni,a libbantak Vajna magánéletét ekézik.Amihez persze semmi közük.Jobb kifejezést nem találtam:aljas egy társaság!
marko11
2013. október 01. 13:32
15-20 filmet (nagy, játékfilmet) is fel tudnék sorolni, amire már támogatást adtak Vajnáék, és KÉSZÜLnek is a filmek! (Ami, mint tudjuk, nem néhány nap alatt készül el: kezdve a forgatókönyv-írástól a forgatásig.)
puszika
2013. október 01. 13:29
Hülye vagy te kisfiam! Miről van itt szó?A magyar filmgyártásról,vagy Vajda magánéletéről? Olyan vagy mint Bodóné a közmondásban!Mindíg másról beszélt,mint te.
luga
2013. október 01. 13:23
Na, elástad magad, Vajna. A liberális megmondó emberek soha nem fogják megbocsájtani, hogy nem ugattad le a kormányt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!