Az úgynevezett ultrákra semmi szükség

2013. augusztus 26. 10:37

Ezek a társadalom perifériájára sodródott szerencsétlenek azt a hamis illúziót táplálják saját magukban, hogy szüksége van rájuk a klubnak, a csapatnak, a közösségnek. Nincs.

2013. augusztus 26. 10:37
Szöllősi György
Szöllősi György
Szöllősi György blogja

„A helyzet egyébként jogilag roppant egyszerű és egyértelmű (amire Kubatov Gábor is felhívta a figyelmet), mert a hazai és nemzetközi szabályok semmilyen politikai akciót nem tesznek lehetővé a futballmeccseken, így nem csak Csatáry Lászlóra emlékezni, de a rezsicsökkentés mellett aláírást gyűjteni vagy Vadai Ágnes-pólóban tüntetni sem lehet a stadionokban (sem a mez alá húzott pólón üzenni az amerikai elnöknek, netán hirdetni a katalán függetlenséget). Illetve lehet, csak vállalni kell a következményeket: pénzbüntetés, pontlevonás, pályabezárás. Ezen dolgoznak a »Mi voltunk« csoport tagjai, nyilván a Fradi-szerelmük jegyében. Az olyan hatalmas Fradi-hősök, mint dr. Lakat Károly, Dalnoki Jenő vagy Czibor Zoltán meg szemlesütve szégyellnék magukat e pojácák láttán, s nyilván Rudas Ferenc is ezt teszi.

És utasítsuk vissza az úgynevezett ultrák legnagyobb hazugságát, hogy ők az utolsó bástya, a hűség utoljára maradt hősies képviselői. A »Mi voltunk« közleményben is hosszan sorolják az aláírók, hogy ők »hóban, fagyban, kánikulában, viharban«, kudarcok idején is ott vannak és mindenhova elkísérik a csapatot. Nos, köszönjük, nem kérjük. Ne legyenek ott, keressenek más szórakozást! A hazugság ugyanis itt érhető tetten: ezek a társadalom perifériájára sodródott szerencsétlenek azt a hamis illúziót táplálják saját magukban, hogy szüksége van rájuk a klubnak, a csapatnak, a közösségnek. Nincs. Nem arra a pár száz (a Fradi esetében pár ezer) fanatikusra van szükség, aki szétveri a metrókocsit, verekedést provokál, trágár és rasszista rigmusokat skandál, tiltakozik a regisztráció ellen, hanem arra a több tízezerre, aki már régóta ezek miatt nem jár meccsre. A családokra, a polgári közönségre, a fiatalokra, akik közösségi élményre, követendő mintára vágynak. A »Mi voltunk« szellemisége továbbra is elriasztja a futballpályáktól a jóérzésű embereket, pedig van a magyar futballnak baja elég, nem kellene koloncként még a zsidózóknak is ráakaszkodniuk. A saját fontosságukat hangoztató törzsszurkolók éppen olyan sebzett lelkű emberek, mint a visszautasított udvarló, aki végtelen szerelme jeléül zaklatja, bántja imádottját, abban a meggyőződésben, hogy annak csakis őrá van szüksége.

S akik kontroll és kritika nélkül képesek méltatni egy fegyelmezett gettóparancsnokot, azok jó lenne, ha tudnák, hogy Csatáry bácsi alkalomadtán őket is flottul bevagonírozta volna. Ilyesmitől azonban szerencsére nem kell most tartaniuk. De illene a klub helyett kifizetniük a büntetést, s ha olyan igazán szeretik a Ferencvárost, hozzanak meg érte még egy utolsó, nagy áldozatot: ne menjenek többet Fradi-meccsre. Mármint amíg végleg ki nem tiltják őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
historiker
2013. augusztus 26. 18:06
Ezen a Szöllősi nevű patkányon nincs mit csodálkozni. http://labdabiztos.blog.hu/2009/10/01/szollosi_gyorgy_megerdemelt_pofonvagasa
grün
2013. augusztus 26. 13:22
focira nincs szűkság, és ripacskodásra a parlamentben...
Rák úr
2013. augusztus 26. 12:41
Pár évvel ezelőtt a Fradi ultrái ki voltak tiltva pár hónapig a stadionból, és sehol sem voltak a kisgyerekes családok tömegei, akik állítólag csak miattuk maradnak távol. Innentől kezdve bullshit Szöllősi süketelése, miszerint a zemberek amúgy tódulnának a stadionokba, hogy buzdítsák a kedvenc csapatukat, csak azok a fránya ultrák ne lennének. Nos, kérem szépen, az emberek ilyen fos teljesítményre nem kíváncsiak, és ezért maradnak otthon. A kisgyerekes apukák nem meccsre viszik a kisfiaikat, hanem inkább előfizetnek a különféle sportcsatornákra, hogy igazi focit is lásson a gyerek. Meg hát hogy ők maguk is azt lássanak.
müller
2013. augusztus 26. 12:10
Nem tudom miért nem képesek felfogni, hogy az ilyesmivel csak a saját csapatuknak ártanak. Az UEFA/FIFA és ezen keresztül az MLSZ is tiltja a politika bevitelét a futballmeccsekre - ami szerintem egy baromság (miért ne lehetne a lelátó is ugyanannyira a szabad véleménnyilvánítás terepe, mint bármilyen más helyszín ? Pont ugyanazoknak a szabályoknak kellene érvényesülnie ott is, mint az utcán. Amíg nem ütközik a törvény betűjébe, addig szabad legyen bármi.), de ez lényegtelen. Tilos és kész, különben jön a büntetés, ehhez kell alkalmazkodni - ezt megváltoztatni úgysem lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!