Schiffer András Nemzeti Parasztpártot épít?

2013. július 10. 19:34

Teljesen mindegy volt, mennyire húzták ezek az egyébként önálló értelmiségiek az orrukat az állampárt kiépülése idején, végül mégis a Párt környékén kötöttek ki.

2013. július 10. 19:34
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Alternatíva

„A probléma azonban az, hogy teljesen mindegy volt, mennyire húzták ezek az egyébként önálló értelmiségiek az orrukat az állampárt kiépülése idején, végül mégis a Párt környékén kötöttek ki. Nagy részük 1956 körül ugyan Nagy Imrénél landolt, de a Kádár-rendszerben a teljes mozgalmuk »társutassá« szelídült.

Lehetne azon vitatkozni, mennyiben volt más az akkori és a mostani helyzet, vagy azon, hogy elősegítheti-e a Fidesz »belső megújulását« egy ilyen kritikai réteg közeledése. Ha viszont az LMP első emberének »elvi iránya« ilyen iramban menetel a kormánypárt »Hazafias Népfront«-jának kényelmes szerepe felé, az kétségtelenül óriási csalódás és veszteség is lenne egyben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. július 11. 10:47
Csaba v. Tibor! Nagy az igyekezet,mondhatnám gyanús.Mintha Bajnai-huszár lennél,Várj,közelebb megyek egy kicsit.Nahát,tényleg az vagy! Ezek után,töröld meg tejfölös szádat,szerezz még élettapasztalatot!
GV0917
2013. július 11. 07:51
Schiffer Parasztpártot alapít! Hogy kerül a csizma az asztalra? Ezt megpróbálta '56-57-ben Bencsik professzor úr is!Azért a régi névben ő sem bízott, meghát ugye, a Parsztpárt sem örvendett nagyobb megbecsülésnek a volt szoc.demektől. Azért más néven eltűrték.Így lett Petőfi párt. Mivel azonban a saját földtulajdon,és a saját irányítás lehetőség-a magamé, én tudom legjobban, hogy kell-igen népszerű volt a gazdák között, eltűrék egy kis ideig a Petőfi párt "csírázását".Aztán '57.ben "a hideg napok" során lefagyott termés.Besuvasztották a Népfrontba. Ma már ugyan szobra van az Alma Mater parkjában, ahol akkor'56-ban főigazgató, később rektor volt. Majd az Intézmény díszdoktora. Erről az '56-os "kísérletről" keveset lehetett régebben is hallani, csak most jutott eszembe, hogy milyen volt az, ha egy fizikaprofesszor Parasztpártot kíván alapítani. Egyébként ő az Eötvös kollégiumból hozta magával az a vidék szeretét. De hogy Schiffer is? Ez tragikomikus!
saddlenode
2013. július 11. 02:11
a cim alapjan azt hittem zsidokomcsinak lesz most epp (megint) titulalva az LMP. nem, ezuttal fidesz-ügynök. azt nem lehetne esetleg tekintetbe venni mit *mond* es *csinal* Schiffer, felreteve 1 kisse ezeket a paranoias prekoncepciokat?
Akitlosz
2013. július 11. 01:53
"Lehetne azon vitatkozni, mennyiben volt más az akkori és a mostani helyzet," Szinte mindenben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!