Trógerkormány

2013. július 21. 11:13

A tróger úgy lop meg, hogy elhiheti veled: minden a tiéd maradt, vagy eleve semmi sem volt a tiéd.

2013. július 21. 11:13
Molnár Richárd
Népszava

„A tolvaj kilopja a szemed, aztán elszalad vele. A tróger elkéri a szemed – ha nem adod, ellopja és utólag elkéri –, aztán nem adja vissza, de nem fut sehová. Ott marad a közeledben, kiröhög a hátad mögött, amiért nem mered nyakon vágni és visszaszerezni tőle a látásod. Aztán elkéri a másik szemed is. A tolvajnak legalább közmondásos becsülete van. A trógernek még az sem. Tróger az, aki kér tőled egy cigit, és mosolyogva elvesz kettő szálat a dobozból, későbbre, apunak, anyunak, sör mellé, aztán kiderül, hogy árva és antialkoholista. Tróger az, aki szívrohamra vagy elütött kutyára hivatkozva elkéri a mobilod, aztán a nőjével lebeszéli a kártyádról a megmaradt pénzt. Utána meg is köszönöd, hogy visszaadja a telefonod. Ennyivel megúsztad.

De nem úszod meg, ha az országod kormánya van dugig trógerokkal. A tolvaj és a tróger közötti vaskos minőségi különbség éppen akkor látszik a legjobban, ha szemek helyett komplett megyéket, nemzetgazdasági ágazatokat és társadalmi alrendszereket lopnak szét, illetve züllesztenek bangladesi színvonalra. A tolvaj fegyvert fog rád, kiüríti a zsebeidet vagy aláíratja veled az átruházási nyilatkozatot, aztán szétveri a berendezést, hogy tudd, hol a helyed. A tróger viszont úgy lop meg, hogy elhiheti veled: minden a tiéd maradt, vagy eleve semmi sem volt a tiéd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2013. július 21. 17:14
A fidesz is benne volt a buliban, úgyhogy elég skizó lehet valóban, nem lennék a helyükben. :) Szopóágra kerültek, mert ha borulna a bili, nyakig ülnének a szarban, úgy lett kisakkozva a dolog a bolsik részéről, akik azért megcsinálták Antallék helyett a 'nagytakarítást', csak éppen ellenkező irányba - ami a nyomok eltüntetését illeti. Így hát ez ügyben marad a fidesz ellenzékben egyedül, mert aránytalannak érzi a felelősséget, amit vállalni kéne a közös múlt miatt - mondjuk ez jogos is. Na meg az is igaz, hogy felbojdulna a közélet, mint a méhkas, hullanának a fejek rendesen. (Ez speciel engem egyáltalán nem zavarna.) A legelegánsabb húzás az lenne, ha egy valóban feddhetetlen csapatot tudnának pozícióba tolni, ők meg maradhatnának szakérteni, vagy mi, de hát mohó desznyók, akik foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz, meg ami még maradt a kosár alján. Mert mindent el fognak lopni, ez teljesen világos már. De a feltételeket lényegében ugyanaz a brancs diktálja, akik megetették a társaságot a szocializmussal, majd a rendszerváltással. A szálak összefutnak, a lónak meg négy lába van. A korsónak meg már rég annyi. De vannak helyette köcsögök meg miskakancsók.
balbako_
2013. július 21. 16:56
Tökéletes diagnózis a Gyurcsány-Bajnai kormányra. Ja és a tükrében is trógert lát, csak rákeni másra. Tipikus bolsi tempó!
qccqccqcc
2013. július 21. 16:26
Anyád a tróger, kis köcsög.
silvester
2013. július 21. 15:50
A cikk írója nem tróger,Ő egy trágár stróman németh petike strómanja.A csapok elzárva,a pénzhez nem tudtok hozzájutni szabad demokrata módon és ez nagyon fáj...Nektek és a futtatódnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!