A Magyar Nemzetnek igaza van

2013. július 26. 17:34

El kell ismerni, a Magyar Nemzet rejtélyes szerzőjének a józan ész súgott.

2013. július 26. 17:34
Bátorfy Attila–Román Balázs
Kreatív Online

„El kell ismerni, a Magyar Nemzet rejtélyes szerzőjének a józan ész súgott. Az állítás ugyanis teljes egészében igaz! Egy tisztességes médiaügynökség, olyan, amelyik piaci alapon szolgáltat, valóban nem tenne, és nem is tehetne olyat, hogy a médiumok aktuális teljesítményét, számait, látogatottságát, olvasottságát, nézettségét, közönségük demográfiai összetételét semmibe véve azért nem viszi a hirdető pénzét a Magyar Nemzethez, mert az ügynökség ügyvezetője szimplán utálja a kormányt. Vagy a Magyar Nemzetet. Ez valóban szakmaiatlan, amatőr, az ügyfél érdekeit semmibe vevő gyakorlat lenne. Ha így lenne, a tisztességes ügyfél az ilyen ügynökséget azonnal kirúgná. (…)

A politikai-közéleti napilappiacon és folyóiratpiacon a kormányváltások utáni váltógazdaság mindig is megvolt, a szocialista-szabaddemokrata kormányok alatt a Népszabadság és a Népszava volt jobb helyzetben, a Fidesz alatt pedig a Magyar Nemzet és a Heti Válasz. Azonban még a legmerészebb baloldali kormányzási idők alatt sem akarták tönkretenni a Magyar Nemzetet és a Heti Választ az állami hirdetési pénzek megvonásával. Az igazán felhős aránytalanságok a nyomtatott sajtópiacon nem 2002 és 2010 között voltak, hanem 2010 után kezdődtek. (…)

Sajnos az a helyzet, hogy az állam – amely az állampolgárok pénzéből költ reklámra – nem azt nézi, hogy hol éri meg hirdetni, hanem a pártszimpátiát veszi alapul, a saját pénzüket kockáztató üzleti vállalkozások viszont ezt nem tehetik meg, nekik a médiumok piaci súlya alapján kell elosztaniuk a médiára szánt forinjaikat. Azt feltételezni, hogy a piacból élő üzleti vállakozások a jövőben pártszimpátia alapján fognak költekezni, butaság, vagy egyszerű kormányzati pr-akció.

Nincs ebben egyébként semmi meglepő, a Magyar Nemzet egyszerűen csak dolgozik az államtól kapott pénzért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportyán tiszteletes
2013. július 28. 18:51
Csúsztatás tipikus esete vagy naridroid.
Agnieszka
2013. július 28. 11:41
Bátorfy attila és Román Balázs rosszul emlékeznek. Hosszú-hosszú évekig hirdetések nélkül kellett a Magyar Nemzetnek és Heti Válasznak fennmaradni, a demokrácia nagyobb dicsőségére. Nincs itt más, csak seb. A tőke is MSZP-SZDSZ volt, a külföldi is. Nem termett itt másnak megélhetés, csak aki megfelelő dallamot játszott. Ez nem jelenti azt, h. helyes, ha most esetleg ennek a párja látszik kialakulni, de az indulatok, h. most éljenek a piacról a változatosság kedvéért az ellenzékiek, nagyon is érthetők. Mikor a Kornis el találta böffenteni a kiábrándító ostobaságát arról, h. ki kit útál jobban, ez a mostani siránkozó csürhe nem ítélte el, pedig normális ember, ha ilyet gondol, szégyelli magát, nem hogy viággá trombitálja. Végtelenül szomorú, de a következményeket vállalni kell, sajnos, nemcsak neki, de a politikai, etnikai közösségének is. Mi lenne, ha Kornis bocsánatot kérne? Mi lenne, ha eszmetársai elhatárolódnának tőle, visszamenőleg is ér!
heep
2013. július 28. 11:32
"Azonban még a legmerészebb baloldali kormányzási idők alatt sem akarták tönkretenni a Magyar Nemzetet és a Heti Választ az állami hirdetési pénzek megvonásával." Nem vagy Te amnéziás egy kicsit? A futóbolond Magyar Hírlap elleni hisztije, vásárlási tilalma a közintézményekben mi volt? Csak most azt ne mond, hogy (mint ahogy ez történt is) bujtatott reklám, (eladott) példányszám növelési akció?
holky
2013. július 28. 07:58
miért is kellene egy marginális, 8 ezer példányszámban sem megjelenő újságot az államnak vásárolnia? Egy közönséges náci hirdetménybe miért kellene állami pénzt tolni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!