„Szerintem belefér!” – fejtette ki véleményét Novák Előd a Mi Hazánk majálisán történt náci karlendítésről

2024. május 02. 12:35

„Szerintem a jogszabályok szerint is belefér. Nem tilos Magyarországon” – hangsúlyozta a párt alelnöke.

2024. május 02. 12:35

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A Mi Hazánk május elsejei családi rendezvényén a színpaddal szemben lévő kis dombon a Telex helyszínen lévő munkatársa észrevett valamit. „Először csak a kisgyerekeket vette észre, ahogy játszanak és gurulnak lefelé a dombon, majd azt is meglátta, hogy felettük már egy katonai jellegű ruhába öltözködött társaság gyülekezik egy csoportképre. Volt náluk egy angyalos címeres zászló, majd amikor a kép készült, a leghátsó sorban állók karlendítésbe kezdtek” – olvasható a lap beszámolójában. A jelenetről fotó is készült, a portál munkatársának a párt alelnökét, Novák Elődöt sikerült szóra bírnia a történtekkel kapcsolatban. 

„Az a véleményem, hogy rendkívül jó nyomozó a Telex, hogy egy többezres rendezvényen, szerintem nagy nehezen, találtak egy ilyen jelenetet. Én ilyet nem láttam. (...) Szerintem nem ez a legnagyobb dolog, hogy ki lendít kart, ki nem lendít kart. Nem foglalkozunk ezzel. Jól érezzük magunkat. Ha valaki egy kicsit felöntött a garatra, már-már polgárpukkasztó jelleggel ezt tartotta fontosnak megcsinálni, hát szíve joga” – mondta. A Telex munkatársa ezután arról kérdezte Novákot, hogy szerinte egy ilyen karlendítés belefér-e ebbe a családbarát programú majálisba.

„Szerintem a jogszabályok szerint is belefér. Nem tilos Magyarországon. 

Önkényuralmi jelképet elvileg tilos mutatni, valójában azt sem annyira, ha a Szabadság téri szovjet emlékművet nézzük. Ez valóban családi esemény, nézzük is meg a kisgyerekeket, ők nem lendítenek kart. A mi programunkban erre buzdítást nem lehetett látni. Ha sokáig marad, biztos talál még részeg embert is” – fejtette ki válaszában Novák Előd.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. május 15. 12:27
Évente 2 milliárd forint támogatás a "csoda rabbinak"! Támogatom!
Patika
2024. május 02. 17:20
A karlendítés az Hiel Hiottler nélkül Ave Cézár is lehetett volna, ha a jegynélküli cigányok nem ugyanígy bratyiznának a sofőrökkel utazási jogosultságuk hiányában. A MÁK kártyás egyedül utazgatásuk magabiztosságának az árnyékában. (Hajrá BÉKÁKKÁK)
antal-2
2024. május 02. 16:29
Dancsó Péter oldalán letiltották a hozzászólásokat amiben az amerikai nagykövet magyarország belügyeibe való beavatkozásait mutatja be!
ördöngös pepecselés
2024. május 02. 15:40
"belefér" nem mindegy? a lényeg hogy azt mutatja hogy ugyanolyan ócska kis senkik vagytok mint a jobbik és lesztek ti még szarcsimbók a kommunisták seggében
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!