Közeleg az okostévék korszaka

2012. augusztus 29. 10:34

A kábelesek egyelőre kivárnak, talán attól félnek, hogy ugyanaz lesz a sorsuk, mint a telefontársaságoknak. Az fog győzni, aki képes diktálni a feltételeket.

2012. augusztus 29. 10:34
Paál Vince
médiatörvény.hu

„2015-ben előreláthatólag már a tévé-készülékek 60%-a ilyen okostévé lesz. Ez gyökereiben változtatja meg a fogyasztói viselkedést, hiszen a készülék bekapcsolásakor nem automatikusan egy tévécsatorna lesz látható. A felhasználói felület sokkal inkább egy okostelefon felhasználói felületéhez fog hasonlítani, ahol számos alkalmazás ikonja látható. Ezek közül csak egy fog vezetni a klasszikus tévézéshez, a többi pl. a YouTube-hoz, a Facebookhoz, a Google új videokonferenciájához vagy egyéb talán ma még nem is létező alkalmazáshoz. A »Google+ Hangouts« videochat-alkalmazással akár 10 ember tud a számítógép/tévé előtt találkozni, élőben beszélgetni, és a beszélgetést rögzítésére is lesz lehetőségük.

Az Apple tárgyalásokat folytat az USA legnagyobb kábelszolgáltatóival, hogy set-top-boxain keresztül élő tévéműsorokat kínálhasson. A kábelesek egyelőre kivárnak, talán attól félnek, hogy ugyanaz lesz a sorsuk, mint a telefontársaságoknak. Az fog győzni, aki képes diktálni a feltételeket.

A tévéadók mindenesetre egyre nagyobb konkurenciának vannak kitéve. Jó példa a hírcsatornák úttörőjének, a CNN-nek az esete. 2012 második negyedévében a csatornának 1991 óta a legkevesebb nézője volt, főleg a 25–54 éves korosztályban nagy az esés. De kinek kellenek a 24 órás hírcsatornák, amikor az okostelefonok – mondjuk – a Twitteren keresztül azonnal riasztanak bennünket, ha a nagyvilágban valami fontos történt, amikor a YouTube-ra perceken belül felkerülnek a legérdekesebb videók?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2012. november 15. 15:18
tudom én mi a cél: okos tévé távírányíjja (vagy hogy van ez hejesen) a tökhülye nézőt
zolinho723
2012. augusztus 30. 18:43
Új csatornát indít a Fidesz?
korona
2012. augusztus 30. 10:13
Az okostévé lényege, hogy aki nézi, azt nézik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!