Felvisít a síkköszörű

2012. március 29. 14:29

Olvasgatom a régi népies-urbánus vita iratait. Semmi nem változott.

2012. március 29. 14:29
Per Spegulo
Monarchista

„Olvasgatom a régi népies-urbánus vita iratait. Semmi nem változott. Az érvek, az indokok és a gyűlöletek is ugyanazok. Semmit nem változtak. Akkor is voltak megmondó emberek és akkor is voltak kultúr-diktátorok.

Azt mondja a mai sajtó: szobor-háború. Ugyan! Ez csak egy bombasztikusnak szánt újabb balos, méghozzá tartalom nélküli lózung. A sorsunkat és az életünket Károlyi Miska léte vagy nem-léte fogja meghatározni?

Nem hiszem.

Azt az őszinteség fogja meghatározni. Ha nem leszünk képesek a múltunkkal őszintén szembenézni, és ha a Károlyikról, a Kunokról, a Leninekről és a Sztálinokról nem merünk őszintén beszélni – mert mára ez már nem pollkorrekt – nem nagy jövőt jósolok a magyar közbeszéd jövőbeni őszinteségének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
parafin
2012. március 29. 22:19
A népi-urbánus meccs K.O.-val zárult. Ezen semmit nem változtat, hogy az első magyar elnök szobrát lenyúlták, kicsinyes bosszú ez.
korona
2012. március 29. 16:27
Emlékeztetőül: A 368 országgyűlési képviselő 3%-a adott választ állampolgárságára határidőn belül Lapszemle| Szakszervezetünk (szerk.: a TMRSZ) az országgyűlési képviselők esetleges kettős állampolgárságával kapcsolatosan valamennyi képviselőhöz névre szóló megkeresést intézett, miután korábban Dr. Kövér László a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Elnöke arról tájékoztatott, hogy a képviselők esetleges kettős állampolgárságával kapcsolatosan az Országgyűlés Hivatala nem rendelkezik információval. A képviselők részére küldött megkereséshez csatoltuk Dr. Jóri András Adatvédelmi Biztos állásfoglalását, melynek értelmében az országgyűlési képviselők esetleges kettős állampolgársága, továbbá az a tény, hogy kettős állampolgárság esetén a magyaron kívül melyik más ország állampolgárságával rendelkeznek, valamint az állampolgárságuk keletkezésének időpontja közérdekből nyilvános adatnak minősül. A hatályos adatvédelmi törvény szerint a közérdekből nyilvános adat megismerésére e törvénynek a közérdekű adatok megismerésére vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni. E jogszabályi rendelkezésből következően egyrészt az ilyen adat megismerése iránt bárki igényt nyújthat be, másrészt a közérdekből nyilvános adat megismerése iránti igénynek a megkeresett az igény tudomására jutását követő legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 15 napon belül eleget kell tennie vagy az igény teljesítésének megtagadásáról annak indokaival együtt, 8 napon belül írásban vagy elektronikus úton értesíteni kell az igénylőt. A 368 országgyűlési képviselők közül 31-en válaszoltak, de abból 11 képviselő az, aki aláírva küldte meg, azaz 3%-a tartotta be a törvényt! A többi képviselő az adatvédelmi törvényben előírt határidők ellenére – semmilyen formában nem reagált megkeresésünkre. Forrás: tmrsz.hu 2011. július 19. Megjegyzés: Ezt az esetet újra és úra elő fogjuk venni, mivel a hatalmat olyan kellemetlenül érintette, hogy azonnal és láthatóan fegyorsította a TMRSZ szétverésére irányuló törekvéseit. Továbbra is fennáll a kérdés, hogy a parlamenti politikusok közül mennyinek van izraeli-magyar kettős állampolgársága. Mivel nem sietnek a válaszadással, ezért annyit jelenthetünk ki biztosan, hogy az eddigiek alapján maximum 97% a magyarországi parlamentben ücsörgő izraeliek száma. (Bemásolt írás)
di maggio
2012. március 29. 15:57
Amikor megszülettünk mind egyformák voltunk, amikor meghalunk mind egyformák leszünk.Ideje lenne belátni egymás ellen csak gyengítjük hazánkat.
Baal Shem Tov
2012. március 29. 15:53
"Olvasgatom a régi népies-urbánus vita iratait. Semmi nem változott." Miért nem változott semmi? Azért mert a finomkodva "népies-urbánus viták" mögött merőben eltérő etnoszociokultúrák, feszülnek egymásnak. A zsidóság Magyarországra telepedése egy kényszer helyzet volt, hisz a XIX.-ik században még nem rendelkeztek saját állammal. A probléma nem más, mint az autochton "törzsökös magyarság, a Gens Ungarorum" és a "jöttmagyar", "hígmagyar" probléma. Vagyis röviden. Ahogy a magyarság nem fog elzsidósodni, úgy a zsidóság sem fog soha az életben elmagyarosodni! Azóta a Magyarországon élő zsidóság sorskérdése is megoldódott, hiszen megalakult az önálló zsidó állam, minden zsidó állama. Ahol minden becsületes zsidónak -így a magyarországiaknak is- élniük és alkotniuk kellene és nem máshol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!