Nyílt levél Botos Máté úrnak, a PPKE-BTK dékánjának

2012. február 11. 20:39

Nyugtasson meg engem és a hozzám hasonlóan aggódókat.

2012. február 11. 20:39
bbjnick

Tisztelt Dékán Úr!

Mint katolikus keresztény, az Egyház (reményei szerint hű) tagja fordulok Önhöz és kérem megnyugtató válaszát.

Nemrégiben, mezei hírolvasóként, a Világhálón való böngészés közben több virtuális fórumon is egy e-mail másolatával találkoztam, mely e-mail állítólagos szerzője Ön. Az e-mail többek között arról tájékoztatja címzettjét, hogy (idézem Önt: „Ígéretemnek megfelelően lefolytattam egy eljárást *** [a nevet személyiségi jogi megfontolásokból töröltem az idézetből] tanár úr ügyében. Az óraadó oktatóval szembeni vizsgálat január végén bizonyítottság hiányában lezárult. Az álnéven történt publikálás nem bizonyítható, azt csak az elkövető beismerése eredményezhetné - ez viszont nem következett be. A sajátos helyzetben tehát úgy ítéltem meg, hogy februártól kezdve az óraadó kolléga által jegyzett kurzusokat célszerűbb és mindenki számára megnyugtatóbb más oktatókkal biztosítani.”

Az e-mail tartalma megdöbbentett. Az e-mail-t idéző kommentelő nickneve alapján állítólagos válaszát össze tudtam kapcsolni az ú. n. „tölgy-üggyel”, amely az én szememben, és, gondolom, ezzel rajtam kívül számosan lehetnek még így, az utóbbi idők egyik legfelháborítóbb, legképtelenebb és legaljasabb virtuális lejáratókampánya volt.

Kérem tehát, úgy is, mint köztiszteletben álló intézményvezető tanárt és közismert tudóst és úgy is, mint katolikus testvéremet, nyugtasson meg engem és a hozzám hasonlóan aggódókat, hogy a hivatkozott e-mail szerzője nem Ön és az abban foglaltak nem felelnek meg a valóságnak! Kérem, nyugtasson meg, hogy egy nicknéven megfogalmazott állítólagos vélemény miatt, s különösen névtelen feljelentés alapján, a bizonyítás kényszere nélkül, Ön szerint sem lehet ma senkit nyilvánosan megbélyegezni, zaklatni, meghurcolni, erkölcsileg és egzisztenciálisan ellehetetleníteni! S, kérem, nyugtasson meg, hogy Ön szerint is nagyon komoly veszélyt jelentene valamennyiünk számára, ha a katolikus értelmiségi elit alantas politikai manipulációk, a társadalom nyugalmát és békéjét megmérgezni törekvő gonosz szándékok eszközévé és játékszerévé válna!

Megnyugtató válaszának reményében üdvözli Önt:
bbjnick

Összesen 344 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2012. november 21. 06:29
Ha Gurmai Zitát Para Kovács elveszi akkor a születendő kislány az biztos Para Zita lesz. hümm!
Szenzor
2012. február 13. 15:02
Figyeljétek azokat a kommenteket, amelyek Botos Máté személyét érintik. Meg fogtok lepődni. http://mandiner.hu/cikk/20110628_bolcsesznek_szuletni_kell
Tündér_Lala
2012. február 13. 09:59
Kérem értsék meg, hogy itt nem személyekről van szó. Legfeljebb annyiból, hogy emberi gyengeségből nem tudtak ellenállni egy tisztességtelen zsarolásnak. Ez emberi hiba, de egyszerűen nem volna szabad, hogy válsztásra kényszerüljenek emberek, hogy engednek a zsarolásnak vagy őket is megtámadják és ellehetelenítik, életüket romba döntve. Azt tessék tudomásul venni, hogy akik ezekkel a vádakkal rendszeresen operálnak és visszaélnek a plitikai és közéletben (olyan helyzetet teremtenek, hogy ezzel vissza lehessen élni) azok szabadságunk halálos ellenségei. Nincs választásunk: vagy megvédjük szabadságunkat és szabad véleményalkotási lehetőségünket vagy könnyen újból az 50-es években találhatjuk magunkat akár recski (Gvantanamoi) táborokkal. Akik ezeket visszaéléseket művelik (az ÁVH-ra hajazó módszerekkel, saját a zsidóságon belül is szűk csoportjuk érdekeit védve és privilégiumaikat biztosítva akár hazaárulással is megspékelve éa a zsidóságnak is ártva), azok egyszer már megvalósították ezt nálunk (akkor az orosz szuronyok árnyékában, ma az EU és a világ más "demokratáinak" támogatásában bízva). Ha gondolkodni merészelünk és nem mondjuk fel szóról szóra a kiadott irányvonalat, attól még nem pártoljuk a történelem egy szörnyűségét és nem relativizáljuk azt. Összességében tehát minden nácizónak és relativizálót kiáltónak : náci és relativizáló az öreganyátok picsája. Egyszerűen még szabadok vagyunk. Fáj mi ?
SolyomTomi
2012. február 13. 02:02
Nemtom az megvan-e, hogy ha nem ez a Molnár zsidózott, akkor fullra beperelhetné a Mandi szerkesztőségét, hogy nem adják ki a zsidózót. Amúgy meg akkor Tölgy, aki egy tökös gyerek, ki kéne álljon a nyilvánosság elé, hogy havercsávók, én vagyok Tölgy, nem ez a Molnár vagy ki. Tölgy így is, úgy is elkúrta, durván két-három évvel előbb zsidózott, mint ahogy ezt alkotmány írná elő. Molnárnak és a Mandinak viszont én még szurkolok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!