Békemenet: már a fáklyát is kisajátították!

2012. január 23. 10:50

Ha „a magyar jobboldal”-t emlegető cikkek, tudósítások után még egyszer valaki azzal jön nekem, hogy ne beszéljek „a magyar baloldalról”, mert azon hánymennyien vannak mindenfélék, a képébe fogok röhögni.

2012. január 23. 10:50
dobray
Mandiner

„Summa summarum, kissé nyugtalanul tekintettem a Békemenet elébe, de úgy gondoltam, ha kilátogattam az Opera elé, akkor megnézem ezt is. Az Operánál úgyis meggyőződhettem róla, hogy a fideszes-jobbos jellegzetességnek gondolt paranoiák és hozzávalók igazából nem csak a fideszes, hanem minden tüntetés sajátjai. Giccses, semmitmondó dalok, magyar rendőr, tüntetésmatek és a média szidása (elhallgat, nem mutat, stb, igaz, ez az Opera és a köztévé vonatkozásában teljesen jogos volt) ott is van. Mindenesetre azt hiszem, sosem fogom megérteni az otthon lázasan transzparenst gyártó, feltűnési viszketegségben szenvedő tüntető prototípusát.

Várakozásaimhoz képest a menet a lehető legjobban sült el: nyugodtan legyalogolta a hivatalosan négyszázezres (ennél valószínű azért kevesebb, a várható tüntetésmatekot egyébként Bencsik kezdte meg a Kossuth téren, amikor bemondta az egymilliós, nyilvánvalóan irreális létszámot egy tévés tudósításra hivatkozva) tömeg a távot, egyéb programpontok híján pedig gáz eseményekre sem kerülhetett sor. A puritán minimalizmus persze együtt járt az első, eseménytelen baloldali tüntetésekről jól ismert unalom egy adagjával. De ebbe így belekötni nehéz. Az meg, hogy volt pár Árpád-sávos zászlós csoportosulás, szerintem nagyjából mellékes, megszoktuk, nem zavarnak sok vizet.  Majd akkor izgulunk a néhány Árpád-sávos tüntető miatt egy párszázezres tömegben, ha a baloldal kiközösíti magából az USSR- és Che-feliratos pólókban parádézó elvtársakat.

A fáklyákat eredetileg nem tartottam jó ötletnek, ráadásul csak a menet elejének jutott, viszont a sötétség beálltával egyre látványosabb volt a világító tömeg. Felháborító, hogy a jobboldal a kokárda és a magyar zászló után már a fáklyát is megpróbálja kisajátítani! Mindenesetre: ha »a magyar jobboldal«-t emlegető cikkek, tudósítások után még egyszer valaki azzal jön nekem, hogy ne beszéljek »a magyar baloldalról«, mert azon hánymennyien vannak mindenfélék, a képébe fogok röhögni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MikkaMakka
2012. január 23. 16:32
"azt hiszem, sosem fogom megérteni az otthon lázasan transzparenst gyártó, feltűnési viszketegségben szenvedő tüntető prototípusát" na ezzel pont így vagyok én is:) bár a képek alapján elég jó hangulatúak voltak ezek a tüntetések szóval lehet nekik van igazuk
SmilingEvil
2012. január 23. 13:54
Eggyetértek. Jogosan lehet érvelni amellett miért nincs szükség egy cezúrára, hisz korábban is volt már ilyen és azóta is. Valami hasonlóval viszont el lehetne érni, hogy a ,,168órás" kör se tudjon fanyalogni. A politikai érdek felülírja a nemzeti szempontot, jobb ez így, mindenki utálkozhat egy jót pro és kontra. Ha marad a mókuskerék még egy angyal is megosztó lesz..:)
SmilingEvil
2012. január 23. 13:21
A gondolatkisérlet feljebb nem aratott nagy sikert... Meghatározó fidesz vezetők, zsidó szervezetekkel is(!) eggyütt felvonulnak árpádsávos zászló alatt. A szésőjobb meg találna egy másik zászlót, ami az fejezi ki amit akarnak.
felfújta a szél
2012. január 23. 11:37
Ez a trendikonzi stílus lehet hogy jól jönne az Európa Parlamentben, ahol fiatalnak maszkírozott Cohn-Bendit és Verhoofstadt féle majmokkal kell versengeni a figyelemért. De itt elég rosszul jön ki a maguk szerény eszközeivel egy értékrend mellett kiálló tüntetők fikázása
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!