Üzent Marco Rossinak a kapitány által kritizált játékosa (videó)

2024. április 07. 13:37

A koszovóiak ellen a kezdőcsapatban szerepelt labdarúgót a félidőben lecserélte a szövetségi kapitány, majd a meccs után nyilvánosan elmarasztalta. Más szerepkör, gyenge teljesítmény, szép gólok. Kinek van igaza?

2024. április 07. 13:37

Nyitókép: Nemzeti Sport/Török Attila

***

Nagy utat tesz meg rendszeresen és még az időeltolódással is meg kell küzdenie Gazdag Dánielnek, akinek nem mindig sikertörténet a hazatérés. A magyar labdarúgó-válogatott támadó középpályása már három éve erősíti az Észak-amerikai bajnokságban (MLS) szereplő Philadelphia Uniont. A 28 éves játékos az ott februárban rajtolt szezonban 5 fellépésen 4 gólnál jár, s most egy győztes találattal hívta fel magára a figyelmet.

Lendületben

Gazdag egy kivétellel eddig minden ellenfél kapuját bevette, beköszönt a Chichago, az Austin, a Minnesota és magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Nashville ellen is. Nem is akárhogyan: a 90. percben egy szöglet után fejjel szerzett győztes gólt. Életerős bólintása után a lécről vágódott a hazaiak kapujába a labda. 

Rekordközelben

Gazdag góljának is köszönhetően egymást követő második idegenbeli bajnokiját is megnyerte a Philadelphia, amely 3 döntetlen után hármas győzelmi sorozatnál tart. Már a második a tabellán, megelőzte a két meccsel többet játszó, Lionel Messi-féle Inter Miamit. A magyar focista 122. meccsén az 55. találatát jegyezte amerikai klubjában, s egyetlenre van az Union örökranglistáját vezető Sebastien Le Toux-tól. Jellemző a fejlődésére, hogy korábban az NB I-ben közel kétszer ennyi találkozón 31 gólja volt. Az eddigi legjobb naptári évében, 2022-ben 34/22-es mutatóval zárt az MLS-ben, 

Válasz Rossinak

Gazdagtól azonban többet várok. Nem szépítem, régóta ismerem, többször is kapott lehetőséget, fejlődnie kell. Lehet, hogy mást kérünk tőle, mint amit Philadelphiában megszokott, de most nem voltam elégedett vele” – nyilatkozta a Koszovó ellen 2-0-ra megnyert felkészülési találkozó után a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Marco Rossi keményen fogalmazott, de ha valaki, ő jól ismeri a játékost. Nála debütált a Budapest Honvédban és 2019-ben a nemzeti együttesben. 

Eddig 24-szer kapott lehetőséget, négy gólt szerzett, 2021-ben győzelmet ért a lengyelországi találata, 2022-ben pedig pimasz pörgetéssel járult hozzá az angolok 4-0-ás kiütéséhez Wolverhamptonban.

 Tavaly az Európa-bajnoki selejtezőkön kiegészítő emberként számolt vele a szakvezető, háromszor is a kispadot koptatta, négyszer lépett pályára, a legtöbbet, 79 percet a Litvánia elleni hazai siker alkalmával (2-0). Amire Rossi is utalt, a válogatottban távolabb játszik az ellenfél kapujától Gazdag Dániel, aki a Szoboszlai – Sallai – Varga támadótrió és a csere-csúcsék, Ádám Martin mögött a háttérbe szorul. Góljaival azonban üzen Marco Rossinak, érdemes vele számolni az Európa-bajnoki keretben...

20240326_1010_KAR
Ez nem sikerült: Gazdag Dániel egy félidőt kapott március 26-án, a Koszovó elleni felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában
Fotó: Nemzeti Sport /Árvai Károly 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­g­ö­s­ ­­l­­­á­n­y­­o­­k­ ­v­á­r­­n­­a­­k­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
akkor ki
2024. április 07. 19:13 Szerkesztve
Ok, azért maradjunk a talajon és ne röpködjünk!!! Ráesett a fejére, ennyi. Gazdag nem jó focista, de Bolla sem. Ennyi.
antallmiki
2024. április 07. 14:51
"Üzent Marco Rossinak a kapitány által kritizált játékosa" Hol üzent? "Válasz Rossinak" Hol a válasz?
Tommaso
2024. április 07. 14:32
Rossi Rossul gondolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!