Szexuális erőszakkal vádolnak négy dél-amerikai futballistát

2024. március 08. 22:18

Egy sportújságírónő tett feljelentést ellenük.

2024. március 08. 22:18
Pumas' goalkeeper Sebastian Sosa celebrates the third goal against Leon during the Mexican Clausura Tournament 2023 football match at the Olimpico Universitario Mexico 68 stadium in Mexico City on January 22, 2023. (Photo by ALFREDO ESTRELLA / AFP)

Nyitókép: Alfredo Estrella / AFP

Szexuális zaklatással vádolják az argentin topklub, a Vélez Sarsfield négy labdarúgóját – számolt be a Nemzeti Sport. A lap a Buenos Aires Herald cikkét idézi, amely szerint Sebastián Sosa, Braian Cufré, Abiel Osorio és José Florentín ellen egy 24 éves nő szexuálisan bántalmazás miatt tett feljelentést. A nő – akiről egy argentin lap tudni véli, hogy egy sportújságíró – a március 2-i mérkőzésüket követően Sosától, a csapat kapusától Instagram-üzenetben meghívást kapott a szállodai szobájába. 

Az áldozat állítása szerint megérkezve mind a négy labdarúgót a szobában találta, majd iszogatni kezdtek, de egy idő után rosszul lett, szédült ezért lefeküdt az ágyra. A rendőrségi jelentés szerint azt mondta, a labdarúgók ezután „belegyezése nélkül szexuálisan bántalmazták”, 

és csak hajnali fél 5-kor körül került olyan állapotba, hogy távozni tudott. 

Az egyik megvádolt játékos, Sosa egy Insta-bejegyzésben válaszolt a vádakra. „Elutasítok mindenféle erőszakot. Tiszteletben tartom minden ember testi és szexuális sértetlenségét. Bízom a gyors igazságszolgáltatásban.” – fogalmazott.  A Vélez Sarsfield, amely Argentínában elsőként vezetett be diszkrimináció, kirekesztés és szexuális visszaélés és zaklatás elleni protokollt, közölte, hogy az eset tisztázásáig kitette a játékosokat a keretéből, és jelezte, hogy a klub erőforrásai a nyomozók rendelkezésére állnak. „A vád súlyossága miatt a Club Atlético Vélez Sarsfield teljes mértékben a tucumáni bíróság rendelkezésére áll és minden szükséges információt megad az ügy megoldásához” – írták. 

Az említett labdarúgók közül kettőt, Miguel Brizuelát és Thiago Almadát már 2021-ben is megvádolták szexuális zaklatással. 

A labdarúgásban nem példa nélküli, hogy egy sportoló bűncselekményt követ el, és több játékost még börtönbüntetésre is ítéltek ezért. Itt vannak a legismertebbek! 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­g­­­ö­s­­ ­­l­­á­­n­y­­­o­k­­ ­­­v­á­r­n­­­a­k­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
lendvaiildiko
2024. március 09. 10:21
Miért sír a nyúl? A kis nyuszi zokog az erdőben. Arra megy a medve: - Miért sírsz, kisnyúl? - Mert megerőszakoltak.- Hol? - A folyóparton...- Mikor? - Tegnapelőtt... Meg tegnap - pityereg a nyúl. - És most megint oda megyek... Egy tisztes nő rövid ismeretség után NEM MEGY FEL férfiak szobájába egy szállodában. Önmagáról állított ki bizonyítványt, bizony könnyű nőcske (eufemizmussal) az ilyen. Nem tudom, mit várt a szobában a fiúktól. Ha tetszett a nőnek a kapus, menjen el a szállodába, de csak valamelyik kávézóig. Ha a fiúnak is tetszik a lány, biztos, hogy ezt követően többször kávézik a lánnyal.
Kovács József
2024. március 09. 09:24
"A nő – akiről egy argentin lap tudni véli, hogy egy sportújságíró – a március 2-i mérkőzésüket követően Sosától, a csapat kapusától Instagram-üzenetben meghívást kapott a szállodai szobájába." - Nem értem mire gondolt a nő? Társasjátékozásra hívják? Milyen nő az aki egy ilyen felhívásra elmegy?
Gullwing
2024. március 09. 07:20
Négy azt állítja hogy nem, a nő meg azt igen. Ez igy egyetlen bíróságon sem áll meg... persze ha nem érzékenyített a biró.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!