Sallai Roland szerint Szalai Attila fals információkat terjeszt róla

2024. március 04. 21:35

Az MLSZ médiastábja meglátogatta a magyar labdarúgó-válogatott két alapemberét, és riportfilmet készített a két freiburgi labdarúgóról.

2024. március 04. 21:35
August 19, 2023, PreZero Arena, Sinsheim, GER, 1st FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs SC Freiburg, DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. in the picture Attila Szalai (Hoffenheim), Roland Sallai (Freiburg) (Photo by Hasan Bratic / Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP)

Az MLSZ stábja meglátogatta Sallai Rolandot és Szalai Attilát, akik pár hete az SC Freiburg együttesében is csapattársak lettek, és riportfilmet készített a magyar labdarúgó-válogatott két alapemberének németországi mindennapjairól. 

A címben szereplő történet természetesen csak vicc, hiszen Szalai a beszélgetés elején azt mondja, egyetlenegyszer sikerült megvernie Sallait lábteniszben, de utóbbi szerint nem történt ilyen. 

„Szerintem ez valami fals információ lehetett, ugyanis én, ahogy a válogatottnál, itt sem szoktam kikapni, szóval nem tudom, honnan kaphattátok ezt az információt, de százszázalékosan fals” – mosolyog Sallai Roland.

Ezt is ajánljuk a témában

Persze Szalai is elismeri, hogy Sallai kiváló ebben a játékban, ami nem is csoda, hiszen – ahogy Roland is felidézi – már gyerekkorában két profi labdarúgóval, édesapjával és nagybátyjával (Sallai Tibor és Sallai Sándor) gyakorolhatta a lábteniszt, ugyanis rendszeresen játszották a családban. Sallai Roland elmondása szerint nekik köszönheti, hogy mindig győzni akar, és felidézte, hogy gyerekként akkora volt benne a versenyszellem, hogy elsírta magát, ha veszített. 

Hozzátette, Attila nem ellenfél, esélye sincs ellene, és

a Freiburg nem tudna olyan magyar labdarúgót hozni, aki lábteniszben megverné. Talán ha a Szobit áthoznák Liverpoolból, az jó meccs lenne, de más magyart nem tudok mondani”

 – fogalmazott. 

Szalai Attila édesapja, idősebb Szalai Attila szintén válogatott labdarúgó volt, és családi példa fontosságáról a védő is említést tett, felidézve, hogy édesapja szinte születésekor azonnal ráadta a focicipőt, és megjegyezte, hogy ő nem csak apa, hanem a példaképe is. „Nagy segítség volt nekem, hogy ő már átélte, amire én akkor még csak vágytam és tudott terelgetni abba az irányba, hogy hogyan kell egy profi sportolónak edzenie, pihennie, étkeznie. Ez sokat segített már pályafutásom elején is és az a rengeteg egyéni képzés is, amit együtt csináltunk, azok elengedhetetlenek voltak annak érdekében, hogy most ott lehessek, ahol vagyok” – fogalmazott Szalai Attila. 

A két magyar labdarúgó beszélt a freiburgi életről is. 

„Jól érzem magam, szerintem teljesen elfogadtak, nagyon könnyen zajlott/zajlik a beilleszkedés,

 persze még csak három hete jöttem ide, szóval korai fázis ez, viszont mind a játékosok, mind az edzői stáb nagyon megkönnyíti ezt a folyamatot” – mondta Szalai Attila, hozzátéve, hogy szerencsésnek érzi magát, mert már több országban is élhetett és atöbb kultúrát megismerhetett. A magyar játékos szerint Freiburg csodálatos város, és úgy tudja, itt a legboldogabbak Németországban az emberek, amiben nagy szerepe van annak, hogy itt a legtöbb a napsütés. 

Szalai természetesen Sallairól is beszélt:

„Rolit nem kell bemutatni senkinek. Ő az öltöző egyik hangadója, mókamestere, és szerencsére elég közel ülök hozzá, úgyhogy jókat nevetünk”. 

Ezzel kapcsolatban a filmben Lucas Höler, a Freiburg támadója is felidézett egy rövid történetet arról, hogy Sallai a Freiburg egyik edzőtáborában bejuttatott Höler és Vincenzo Grifo szobájába egy békát, hogy megijessze őket.

Roland beszélt arról is, hogy lépésről lépésre szerette volna felépíteni karrierjét: „Rengeteg munkát tettem bele, azért tudok most itt lenni, de nem szeretnék megállni, szeretnék továbbmenni az utamon” – mondta Sallai, megemlítve, 16 évesen már az NB I-ben játszhatott, s előbb itt kellett kiemelkedően teljesítenie, de a Palermónál is sokat fejlődött.

 „Nekem mindig is egy topbajnokság topcsapata az álmom. Azt gondolom, félúton vagyok, mert a topbajnokság megvan.

 Egy középszintű Bundesliga-csapatban tudok szerepelni, ami számomra is megtisztelő. Azt mutatja, jó úton vagyok és folyamatosan megkapom a bizalmat, próbálok élni vele. Azt gondolom, ez még nem a végcél a pályafutásomban” – fogalmazott Sallai Roland. 

Ezt is ajánljuk a témában

A két magyar labdarúgóról az MLSZ egy helyi törzsszurkolót is megkérdezett, aki elmondta, hogy Sallai szuper játékos, évről évre jobban játszik, kiváló technikával és hihetetlen győzelmi vággyal rendelkezik, de néhe egy kicsit túlpörög, és akkor a legjobb, amikor nyugodtan tud játszani. Szerinte Szalai Attila számára nehéz volt egy picit az elején, de a csapattársak segítettek neki, és  biztos benne, hogy a magyar játékos nagy segítség lesz a Freiburg együttesének. 

A drukker beszélt a nyári németországi Eb-ről is, és elmondta, hogy mivel a Freiburg csapatában két magyar válogatott labdarúgó játszik, de német nemzeti csapatból egy sem, ezért 

előfordulhat, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak is szurkolni fog az Európa-bajnokságon. 

A teljes filmet itt tekintheti meg: 

Nyitókép: Hasan Bratic / Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:06
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­l­á­n­­­y­­­o­k­ ­­­v­á­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
barbax
2024. március 05. 05:58
Ki az a balf@sz újságíró aki ilyen hatásvadász, megtévesztő címet ad.
2xli
2024. március 04. 23:03
Remélem Attilának is engedik Freiburgban, hogy megmutassa, mit tud. Hajrá Roli, hajrá Attila, hajrá magyarok! És kívánom, hogy minél többen drukkoljanak a magyaroknak Németországban!
titoklajos
2024. március 04. 22:30
Sallai Roland tényleg megérett arra, hogy egy topklubban szerepeljen, csúcsjátékos, lehet, hogy nem olyan jó mint Szoboszlai Dominik, de megközelíti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!