„Nem tudom, ezt ki írta alá” – Dárdai Pál nagyon kiakadt

2024. március 02. 13:44

A Hertha BSC vezetőedzője még mindig nagyon mérges, amiért egyik legjobb saját nevelésű játékosa aprópénzért távozhatott a klubtól.

2024. március 02. 13:44
Dárdai Palkó a Magdeburg elleni mérkőzés 39. percében jó helyről készülhetett szabadrúgáshoz, és nem is okozott csalódást.

Még mindig mérges Dárdai Pál, amiért klubja, a Herhtha BSC nem csak elveszítette egyik legnagyobb saját nevelésű tehetségét, Maximilian Mittelstädtet de ráadásul az értékéhez viszonítva nevetséges összegért tudta kivásárolni a barlini klubtól a labdarúgó játékojogát a Vfb Stuttgart. A német balszélső tavaly nyáron 

500 ezer euróért távozott a klubtól, annak ellenére, hogy korábban 14 millió euróra becsülte piaci értékét a Transfermarkt

 (a mértékadó piaci portál szerint jelenleg ötmillió euró az értéke).

Mindez az Metropol cikke szerint ezért történhetett meg, mert a tavaly januárban kirúgott sportigazgató, Dárdai volt csapattársa, Fredi Bobic tíz nappal távozása előtt beleíratott egy olyan záradékot a játékos szerződésébe, ami szerint amennyiben a klub kiesik a Bundesligából, ekkora összegért bármely klub kivásárolhatja a játékjogát a Herthától. Mittelstädt a korábban a Hertha utánpótlás-csapatait vezető Dárdai egyik kedvenc felfedezettje volt, és egy ideje annyira jól megy neki a játék, hogy a szurkolók a válogatottba követelik. 

Érthető tehát, hogy Dárdai, aki jelenleg a 8. helyen áll csapatával a másodosztályban, a mai napig mérges amiatt, hogy egy saját nevelésű játékos ilyen – értékéhez képest – elképesztően alacsony áron ment el a csapattól.

Ezt kicsit furcsának találom a klub részéről. Nem tudom, ki írta ezt alá. Ilyen kivásárlási összeg szinte ajándék egy ilyen jó játékosért…

 – fogalmazott a mester, aki nem megnevezve Bobicot, noha a döntés a sportigazgatóé lehetett. „Annak idején Maxival nyertük meg az U17-es bajnoki címet. Amint profi edző lettem, azonnal magamhoz vettem. Mindig szorgalmas volt. Mindig szerettem Maxit. Ezért most a Stuttgart meccseit is nézem, csak miatta” – fogalmazott az egykori magyar szövetségi kapitány.

Fredi Bobic, aki 2003 és 2005 között két évig Dárdai csapattársa volt a Herthánál, 2020-ban lett a klub sportigazgatója, és három éves regnálása nem éppen a csapat felemelkedését hozta el. Dárdai és Bobic között a feszültség nem újkeletű, hiszen a sportigaggató volt az, aki 2021 novemberében menesztetette a magyar edzőt a csapat éléről, sőt, később az utánpótlás-csapattal fennálló szerződését is felbontotta. 

Bobic sportigazgatói időszaka alatt négy edzőt „fogyasztott el” a berlini csapat – és közülük Dárdai Pál volt a legsikeresebb, akit az előző vezetéstől örökölt meg. A sok edzőváltásnak Maximilian Mittelstädt állítása szerint nagy szerepe volt abban, hogy egy ideig nem ment neki úgy a játék, mint korábban. A 22 évesen a Transfermarkt által már 14 millió euróra (5,5 milliárd forint) becsült labdarúgó elmondta, hogy nevelőklubja, a Hertha még mindig nagyon sokat jelent neki, de az utóbbi évek nehezek voltak. „Annyi edzőnk volt, mind más elképzeléssel. Nehéz volt így fejlődni” – fogalmazott távozásáról az újra magára találó játékos.

Nyitókép: SOEREN STACHE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 01. 22:38 Szerkesztve
Még mindig nem tudni?
sexykitty-79
2024. április 30. 23:07
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­g­­ö­­­s­­ ­­l­­á­­n­­­y­o­­­k­ ­­­v­­­á­­­r­­­n­­a­­k­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
BAJA
2024. március 02. 15:06
na vajon ki, egy mocskos redvás korrupt tetves német
grammar-nazi
2024. március 02. 14:38
"Nem tudom [KIBASZOTT NAGY VESSZŐ] ezt ki írta alá..." (Merthogy a "ki írta alá" egy kibaszott mellékmondat.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!