Szoboszlai és Kerkez után a magyar válogatott kapusa is a Premier League-be kerülhet

2024. január 27. 22:34

Lehetséges, hogy Gulácsi Péter pár héten belül egy BEK-győztes angol egyesülethez szerződik.

2024. január 27. 22:34
Budapest, 2022. szeptember 26.
Gulácsi Péter kapus a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkõzés után a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Magyarország-Olaszország 0-2.

Gulácsi Péter visszatért hosszú sérülését követően, és jobb mint valaha – ezt bizonyítja az is, hogy Marco Rose, az RB Leipzig edzője közölte, kivételes helyzetben érzi magát, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kapus és az őt az elmúlt másfél évben nagyon jó teljesítménnyel helyettesítő Blasvich személyében gyakorlatilag két első számú kapusa van. Gulácsi Péter helyzete azonban egyelőre nem javult, hiszen továbbra sem lépett pályára a Bundesligában, és a fenti nyilatkozat fényében nagy kérdés, hogy tavasszal Rose mennyi játékpercet ad neki. Egy biztos, ha posztriválisának formája nem romlik, nem lesz biztos kezdőjátékos. 

Ezt is ajánljuk a témában

Gulácsi Péter visszatért – de marad is?

Győztes meccsen jó teljesítményt nyújtva tért vissza az RB Leipzig együttesébe a sérülése miatt közel egy év szünetre kényszerült Gulácsi Péter. Időközben azonban komoly posztriválist kapott Lipcsében, így kérdésessé vált a jövője.

A legfrissebb hírek szerint azonban lehet, hogy megoldás születik a magyar kapus problémájára, ugyanis, ahogy az átigazolási ügyek egyik legnagyobb guruja, Fabrizio Romano megszellőztette, az angol Nottingham Forest erőteljesen érdeklődik Gulácsi Péter iránt, és akár még a télen szerződtetnék is. Az érdelkődés komolynak tűnik, hiszen a mértékadónak tartott labdarúgópiaci portál, a Transfermarkt is megerősítette mindezt Gulácsi adatlapján, ráadásul az üzlet létrejöttének valószínűsége péntekről szombatra 42 százalékról 46 százalékra emelkedett.

Ez persze még messze nem azt jelenti, hogy Gulácsi Pétert pár héten belül a Premier League-ben láthatjuk, de szinte biztos, hogy a két klub között  megtörtént a kapcsolatfelvétel a magyar labdarúgó ügyében. Az RB Leipzig a hírek szerint nem szeretné elengedni Gulácsit, de ahogy Rose fogalmazott, luxus, hogy egy klubnak két topjátékosa van kapusposzton, Gulácsi pedig – különösen az Európa-bajnokságra készülve – természetesen szeretne minél többet játszani. 

Az 1865-ben alapított, egyszeres angol bajnok, és a kétszeres BEK-győztes Nottingham Forest, amely jelenleg az angol bajnokság 16. helyén áll, tavaly nyáron két kapust is igazolt. Az egyaránt tíz-tízmilliós eurós értékű amerikai Matt Turner és a görög-német Odysseas Vlachodimos az Arsenaltól és a Benficától érkeztek, ám úgy tűnik, egyelőre egyik sem vált be igazán, hiszen a nottinghami együttes a szezon első felében 38 gólt kapott, ami a negyedik legtöbb a Premier League-ben. Épp ezért a klub mindenképp szeretne egy új kapust szerződtetni, és a hírek szerint Gulácsi mellett a 37 éves Kasper Schmeichel iránt is érdeklődnek.

Az alábbi videóösszefoglalót látva nem is csodálkozunk, hogy a Forest nagyon szeretné megszerezni a magyar labdarúgó-válogatott kapusának játékjogát:

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. január 27. 22:53
Kulácsi tényleg nagy kapus, a válogatottban is láthattuk. Csak azt a lövést nem védte be, ami a másik kapura ment.
jklm20
2024. január 27. 18:38
Nagyszerű videó, nagyon jó kapus. Tényleg luxus őt a padon ültetni
Tommaso
2024. január 27. 16:30
a "posztriválisa" jó pár bakit elkövet, Gulácsi mégsem kap játéklehetőséget. Az lenne az érdeke, hogy MINÉL ELŐBB TÁVOZZON, mert múlnak a futballévek, s nincs visszaút.
2xli
2024. január 27. 14:47
Hajrá Gulácsi, hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!