Máris lezajlott a bolgár-magyar meccs jegytulajdonosainak kártalanítása

2023. november 16. 16:39

Az MLSZ gyorsan és hatékonyan lépett fel a pórul járt magyar szurkolók érdekében.

2023. november 16. 16:39

Még el sem kezdődött a mérkőzés, de az MLSZ közbenjárására máris sikeresen lezajlott a bolgár–magyar Eb-selejtezőre jegyet váltók és utazást tervezők kártalanítása. Mint ismert, a Bolgár Labdarúgó Szövetség zárt kapussá nyilvánította a találkozót, miután saját szurkolóik tüntetést helyeztek kilátásba a szövetség vezetői ellen. Mindazoknak, akik a szövetség jegyértékesítési rendszerén keresztül vásároltak belépőt a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező mérkőzésre, az MLSZ jegyértékesítő partnere már intézkedett a belépők árának visszafizetéséről. Azoknak a szurkolóknak, akik légitársaságuktól, szállodájuktól nem kapták vissza a foglalásuk díját, az MLSZ a múlt héten felajánlotta a károk rendezésének kezelését. A szövetség örömmel adta hírül, hogy ez a folyamat is a végéhez érkezett.

Ezt is ajánljuk a témában

Korrupció és káosz – miért beteg a bolgár foci?

A bolgár–magyar Eb-selejtező szervezési anomáliája kapcsán bepillantást nyerhettünk a balkáni állapotokba, ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Hogy került ekkora válságba az 1994-ben vb-elődöntős ország labdarúgása?

A különjáratot indító WizzAir kompenzálta a károsultakat, a fennmaradó repülőjegy- és szálláskárokat az MLSZ pedig a mai napon kifizette a dokumentumokat elküldő magyar károsultak pénzintézete felé. Ugyan a bulgáriai mérkőzés körül kialakult helyzetet a balkáni szövetség intézkedései eredményezték, az MLSZ mindent megtett, hogy ne maradjon rossz érzés a magyar csapat szurkolóiban.

A ma 18 órakor kezdődő Bulgária–Magyarország Eb-selejtező mérkőzést, amely előtt túl van már a válogatott a délelőtti átmozgató sétáján (a nyitóképen), a Mandiner élőben, szövegesen közvetíti!

Fotó: MLSZ/Facebook

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2023. november 16. 17:44
Én a - "vendéglátó" - bolgár sportdiplomácia üzenetét várom, a magyar sportolók és a magyar szurkolók felé.... 🤨
DrPepper
2023. november 16. 17:14
Nagyvonalú gesztus az MLSZ részéről, pláne, hogy a jegyárak visszatérítésén túl nem lenne elvárható tőle, hogy anyagi felelősséget vállaljon az egyébként nem általa okozott kárért. Remélhetőleg a bolgár szövetségnek be fogják nyújtani a számlát, vagy a bolgárok által valószínűleg fizetendő büntetésből az UEFA téríti vissza.
billysparks
2023. november 16. 17:04
Korrekt. Nem feltételeztem az MLSZ-től ilyen korrekt hozzáállást. Respect!
Tommaso
2023. november 16. 16:57
Igaz, hogy az MLSZ - a saját összegző értékelése szerint is - a világ legrosszabbika, (ami a szinvonalat, a jegybevételt, a magyarositást, a fiatalitást, a piacositást illeti), de ezt a problémát jól oldotta meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!