Herendi Gábor szerint politikai okokból kaszálják el a filmterveit

2021. május 15. 15:54

A rendező rosszul érzi magát ebben a rendszerben.

2021. május 15. 15:54
null

Herendi Gábor, a Valami Amerika-filmek, a Kincsem és a bemutatásra váró Toxikoma rendezője Veiszer Alinda műsorában arról beszélt: az elmúlt két évben hat filmjét kaszálta el a filmintézet – írja a Telex.

A rendező elmondta: volt olyan film, aminek a forgatókönyv-fejlesztésére még adtak támogatást, de a megvalósításra már nem, volt, amelyik az első körben elbukott. Herendi állítja: megkereste a döntőbizottság egyik tagját, mire ordítva közölték vele, hogy kérjen támogatást a freeSZFE-től.

Herendi arról is beszél, hogy ez a helyzet belekergette a politikába: „Magamnak is szemrehányást teszek, mert én régóta rosszul érzem magam ebben a rendszerben, de sokáig behúztam fülem-farkam. Szívesen posztoltam volna vagy megosztottam volna egy Facebook-bejegyzést, de aztán visszahúztam a kezem, hogy á, nem, én szeretnék filmet csinálni, és jobb, hogy ha nem néznek utánam. Ezt tökre szégyellem.”

Veiszer felidézi: Herendi egy interjúban a freeSZFE-s diákokat tulajdonképpen hősöknek nevezte, s tartott nekik egy egyhetes reklámfilm-rendezői kurzust, illetve beleegyezett abba, hogy a nevét felírják a freeSZFE honlapjára potenciális tanárként.

Fotó: MTI Fotóbank


 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2021. május 17. 09:41
Egyed Ildikó bő milliárdot kapott a csúnya rendszertől. Díjat is kapott és átvételkor meg is hálálta a pénzt, mindenféle diktatúrának elhordta a rendszert, amelyik pénzt adott a filmjére. Nyilván úgy gondolja, hogy egy ekkora zseninek alanyi jogon jár, mindegy honnan.
tevevanegypupu
2021. május 17. 07:49
Ott vannak Mesterháziék, a bőrük alatt is pénz van..a szükséges kormányt gyalázó lépéseket Herendi már megtette, biztos, hogy Ernő és MécsMónika a kebelére öleli őtet és máris adja a csekket..mehet a film..
Ben Jeremiah
2021. május 17. 07:14
Ha olyan rohadt tehetséges rendező, akkor menjen halivúdba, és rendezzen. Vagy csinálja meg itthon, állami támogatás nélkül - vannak ám a baloldalon pénzes elvtársak, csak megsegíti valaki. Eddig számolatlanul kapta a pénzt, majd belemart abba a kézbe, ami adta. Mit csodálkozik?
1000bocs
2021. május 16. 23:42
Várjál már... nem az van hogy olyan szinvonalon kell jelen lenni, hogy megéljen a piacon? Amikor a balos gőg nem ér fel az önmaga nagyképűségében elejtett kioktatásaihoz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!