Tusványos: hol a Quimby helye?

2016. július 26. 20:45

Azért az durva, hogy a délben hülyeségeket beszélő bácsik miatt az esti fellépőn verjék el a port.

2016. július 26. 20:45
Balázsi-Pál Előd

„Nem akarom én menteni a menthetetlent, de ezúttal érdemes mérlegre tenni a dolgokat. Történik-e annyi rossz Tusványoson, hogy elmeszeljük az egészet? Vagy fordítva: történik-e annyi jó, hogy hajlandók legyünk túllépni a rosszon? 

Vagy: mi a rosszabb az erdélyi fiataloknak? Ha van egy olyan rendezvény, ahol fellép a Quimby, a Kiscsillag és a Tankcsapda, és egyébként napközben lehet, hogy hülyeségeket beszél pár bácsi a harminc fős hallgatóságának (miközben egy másik helyszínen azért értelmes dolgok hangzanak el), vagy ha csak fideszes házizenekarok lépnek fel, mert másokat vagy nem hívnak, vagy nem vállalják a felkérést. 

Ezekről a kérdésekről nyilván lehet vitázni. De nem úgy, ahogy a Quimbyvel történt, mert az kész karaktergyilkosság. Több tucat kommentelő esett neki a zenekarnak, hogy miért léptek fel Tusványoson, és álltak be ezzel Orbán szekértolói közé, miközben teljesen figyelmen kívül hagyták, hogy a banda most negyedszer jön a rendezvényre, hogy rajtuk kívül ott volt jópár másik nagy zenekar és előadó is, és hogy a zenekar sem a színpadon, sem azon kívül nem nyalt be a Fidesznek.

Kissé érthetetlen, miért pont most, miért pont a Quimby, és miért nőtt ez ekkorára, hogy miközben a szövegem írtam, mind a zenekar, mind a Tusványos szervezői közleményt adott ki az ügyben. Azt hiszem, ez is csak a túlhiszerizált magyar közélet egy újabb szomorú epizódja, amelynek most épp egy zenekar issza meg a levét, amely semmi mást nem csinált, mint eddig: jött a közönségének játszani.”

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2017. május 14. 18:33
Érdekes, amikor némely ballib rádöbben, hogy micsoda korlátolt, rosszindulatú, gyűlölködő nyomorultakból áll az úgynevezett "haladó értelmiségi" tábor. Csak nézem a Facebookon milyen undorító szövegeket ír némely, önmagát hallatlanul szofisztikáltnak vélő, SZDSZ-árva ismerősöm a Quimbyről. Tocsognak a gyűlölködésben és persze a különböző ürülékekben. A legvisccesebb meg az, hogy miközben verbális szarral kenik be az internetet, 5 percenként idézik Esterházyt, hogy aszondja: "Bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá." Bármely pszichiáter megnyalná mind a 10 ujját, ha egyszer végre kielemzhetné kis hazánk libsijeinek elképesztően konfúz önértékelési zavarait. Ahogy a felfuvalkodott, nagyravágyó prolik, tele szájjal bélsarat öklendezve szellemi arisztokratáknak képzelik magukat!
balbako_
2017. február 28. 19:03
A tolerancia élharcosai nem tolerálják, ha egy - amúgy szintén toleranciahívő együttes - ott játszik ahová hívják. Kis magyar lábszagú liberalizmus.
koronaszepe
2017. február 27. 18:10
http://kolozsvaros.com/2016/07/25/segget-nyalni-kussban-remelni/ Igen, jó!
Fahrenheit 451
2016. november 02. 12:05
miért csak most, amikor "a banda most negyedszer jön a rendezvényre"? gyakran előfordul, hogy háromszor még eltűrnek valamit, hátha elmúlik magától, de negyedszerre már túlzás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!