Költöznie kell a Csodák Palotájának

2012. szeptember 05. 16:27

Szeptember 30-án bezár a Csodák Palotája a Millenárison, miután nem hosszabbította meg szerződését a Millenáris Nonprofit Kft. A hét éve megnyílt népszerű tudományos kiállítás új helyszínt keres.

2012. szeptember 05. 16:27

Mizda Katalin, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a kiállításnak október 15-ig kell kiköltöznie a Millenáris területéről, és már keresik az új helyszínt, ahol megújult formában újranyithat az interaktív tudományos játszóház. Mint fogalmazott, az új hely adottságaitól függően néhány hét alatt ki tudják építeni a tárlatot. Arra a kérdésre, hogy miért nem hosszabbított szerződést a Millenáris, Mizda Katalin csak annyit közölt, több bérlő is jelentkezett, és az üzemeltető nem őket választotta.

Az MTI megkeresésére a Millenáris Nonprofit Kft. stratégiai vezetője, Benyák Zoltán elmondta: „olyan jelentős mínusszal járt az együttműködés a Millenáris számára, amelyet már nem lehetett tovább fenntartani”. A vezető szerint a játszóház fenntartása az üzemeltetőnek éves szinten több tízmillió forint költséget jelentett, a Millenáris biztosította például a pénztárosokat, az őrzést, fizette a közüzemi számlákat. Arra a kérdésre, hogy mit képzelnek el a játszóház helyére, a vezető egyelőre nem kívánt válaszolni.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sóhivatalnok
2012. szeptember 05. 18:49
Rákay Philip biznisze megy oda. Az fontosabb.
Sebaj Tóbiás
2012. szeptember 05. 16:50
Az a szánalmas ebben hogy úgy tűnik ma senkinek sincsen rongyos pár tízmillája arra hogy egy ilyen népszerű, kutúrált, játszva tanító intézményt fenntartsanak. Soknak tűnik ugyan az összeg de költségvetési szintan aprópénz. De biztosan kell más fontosabb dolgokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!