Megjelenik Kerouac első regénye

2011. november 28. 09:48

Az író halála után több mint negyven évvel jelenik meg Jack Kerouac elveszettnek hitt első regénye, mely az Úton című világhírű mű előtti évekről szól.

2011. november 28. 09:48

Jack Kerouac mindenki által elveszettnek hitt korai műve a szerző 1969-es halála után több mint negyven évvel jelenhet meg a Penguin Classics gondozásában. A The Sea is My Brother (A tenger a testvérem) című művet Kerouac még 1942-ben, alig húszévesen kezdte írni. Az író, aki később a beatnemzedék jelképévé nőtte ki magát, ekkoriban az Egyesült Államok Kereskedelmi Tengerészetének szolgálatában állt.

A regény főszereplője egy Wesley Martin nevű férfi, aki „különös módon, remeteként szereti a tengert”, és akit Kerouac a fennálló társadalom elleni lázadóként ír le. Az Úton című híres kötet előtti évekről szóló mű is azt a szenvedélyt tükrözi, melyet a szerző a vándorlás, a meghatározott cél nélküli kóborlás iránt érzett. A könyv csütörtökön jelenik meg, egyelőre angolul.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!