Antal Nimród köztársasági érdemkeresztet kapott

2010. október 21. 09:17

A Magyar Köztársasági Érdemkereszt kitüntetést vehette át Antal Nimród kedden este Los Angelesben. A magyar származású amerikai rendező a Kontroll, az Elhagyott szoba (Vacancy), A szállítmány (Armored) és a Ragadozók (The Predators) című filmjeivel vált ismertté.

2010. október 21. 09:17

A Kontroll, az Elhagyott szoba (Vacancy), A szállítmány (Armored) és a Ragadozók (The Predators) rendezője, Antal Nimród tiszteletére fogadást rendeztek, amelyen megjelent a filmvilág több képviselője, köztük a Budapesten is működő Raleigh Stúdió vezetői, valamint Colin Gray, A szabadság vihara (Freedom Fury) rendezője, Csupó Gábor és Herendi Gábor rendezők, Nesim Hason producer és Kamarás Iván színművész is. „Magyarországnak meg kell becsülnie azokat a nemzetközileg ismert személyiségeket, akik szakmai sikereik közepette mindig örömmel gondolnak magyar gyökereikre” - mondta el Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul, amikor átadta Antalnak a Magyar Köztársasági Érdemkeresztjét.

2010. november 18-21. között rendezik meg a 10. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált, melyet 1996-ban alapítottak. Az esemény Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmjével nyílik, amely egyúttal a 83. Oscar-verseny hivatalos magyar nevezése is. Életműdíjat kap Andy Vajna, valamint bemutatják Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid, Groó Diana Vespa, Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról, Orosz Dénes Poligamy, Dyga Zsombor Köntörfalak, Makk Károly Úgy, ahogy vagytok és Pigniczky Réka Inkubátor című filmjét is.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csi
2010. október 21. 10:53
Helyes! Antal az a magyar rendező aki eddig még nem tudott rossz filmet csinálni, jót viszont már többet is: pl Kontroll, Elhagyott szoba. Ebből a nemzedékből őt tartom a legtöbbre.
sergei
2010. október 21. 10:53
Hát, pedig a Kontroll óta értelmes filmet nem csinált. Az nagyon jó volt, de a többi közül a talán a szállítmány volt egy közepes szint max.
phaidros
2010. október 21. 10:14
Mióta magyar származású amerikai rendező? Akkor én pl. tavaly magyar származású osztrák akármi voltam, amikor Bécsben dolgoztam?
gst47
2010. október 21. 10:11
Az AVP-hez semmi köze sincs Nimródnak, már bocs. Ő a Predators-t rendezte és az jó film lett. Persze, nyilván nem nő fel az első rész nagyságához, de így is kiváló alkotás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!