Lemondott az Operaház vezető karmestere

2010. szeptember 24. 09:00

Fischer Ádám lemondott a Magyar Állami Operaház vezető karmesteri státuszáról. Réthelyi Miklós miniszter és Horváth Ádám, a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosa ragaszkodnak Fischer művészeti tevékenységéhez.

2010. szeptember 24. 09:00

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleménye szerint Fischer Ádám kérte, hogy lemondhasson főzeneigazgatói funkciókat ellátó vezető karmesteri státuszáról. Réthelyi Miklós miniszter és Horváth Ádám, a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosa azonban ragaszkodik Fischer Ádám művészeti tevékenységéhez a dalszínházban, ezért tiszteletbeli főzeneigazgatói címet ajánlott fel a karmesternek, aki ezt el is fogadja.

Fischer ezzel kapcsolatban elmondta: a tiszteletbeli főzeneigazgatóság egyelőre csak egy cím, amelyet később tölthetnek meg tartalommal. A karmester az erre az évadra kitűzött produkciókat tovább viszi. Mozart operáját, Ascanio Albában című művét már próbálja, és nem tud róla, hogy A bolygó hollandival kapcsolatban - amelyet Kovalik Balázzsal együtt visz színre - változásokat tervezne a ház vezetése.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. szeptember 26. 17:18
Nagyon jo huzas Rethelyitol. Ezzel kihuzza a szalkat a mindenben kotozkodok korme alol. Egy kicsit legalabbis.
Petya
2010. szeptember 26. 17:10
Én is, remélem nem modernista lesz a rendezés.
El Topo
2010. szeptember 25. 09:10
A Hollandit januárban mindenképpen megnézem, marha kiváncsi vagyok rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!