Megújul a Szépművészeti

2010. február 08. 10:21

Louvre-szerű üvegkocka és föld alatti terek szerepelnek a nagyszabású bővítésben.

2010. február 08. 10:21
Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója elmondta: mértéktartó és visszafogott, de európai színvonalú bővítés valósul meg a Szépművészeti Múzeumban jövő év májusáig. Hozzátette: „Azért szükséges a Szépművészeti Múzeum térszín alatti bővítése, mert az épület köré nem lehet építeni, hiszen nincsenek szabad terek, ezért nem volt lehetőség egy új szárnyat hozzáépíteni”.

Baán kiemelte: az új bővítményben egy 1200 négyzetméteres időszaki kiállítótér kap helyet, lesz étterem, gyerekfoglalkoztató, kellő nagyságú ruhatárak és előadóterem - kísértetiesen fog hasonlítani a madridi Prado néhány évvel ezelőtt átadott bővítéséhez. Egy üvegkockát terveznek a Szépművészeti elé - A Louvre üvegpiramisához hasonlóan. A múzeumigazgató szerint Karácsony János pályázatot nyert terveinek köszönhetően egy európai rangú új épületszárny fog megépülni.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kanpalisoda
2010. február 08. 13:52
Az egész ötlet, a terv, és a pénz kimerés technológiája egyaránt provinciális, de sajnos láthatólag működik. Aki meg ellenzi, az kultúra ellenes bunkó. Emberek! Itt talicskáznak az orrunk előtt!
schnee
2010. február 08. 11:23
Mi a ráknak kell üvegkalitka. SZVSZ Párizsban is randa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!