Ukrán pornósztár szállt be az adománygyűjtésbe

2024. március 25. 16:19

A fiatal nő olyan veteránoknak gyűjt pénzt, akiknek amputálni kellett egy végtagját. Becslések szerint 59 ezer ukrán katonának van szüksége protézisre.

2024. március 25. 16:19
null

Nyitókép: Yulia Senyuk

Dicséretet és kritikát is kapott Yulia Senyuk ukrán pornószínésznő, miután adományokat gyűjtött olyan ukrán katonáknak, akiknek amputálni kellett a kezét vagy a lábát. 

„Fel akartuk hívni a figyelmet a sérülések utáni rehabilitáció problémájára. Sokan gyűjtenek drónokra, de elfeledkeznek a művégtagokról” 

– nyilatkozta a nő a Politicónak

A 29 éves Senyuk két fotózáson is részt vett ukrán háborús veteránokkal, amelyek célja, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjon annak a több ezer ukrán katonának az ügye, akik elvesztették egy végtagjukat az oroszok elleni harcban. 

Nem mindenki örül a kezdeményezésnek

Az ukrán kormányzat szerint nem kell a segítség. Kijev szándékosan nem hozza nyilvánosságra, hogy hány embernek van szüksége protézisre – mondta Oksana Zholnovics szociálpolitikai miniszter az ukrán médiának. Mindazonáltal ragaszkodott ahhoz, hogy a kormány képes fedezni a katonák szükségeit.

Ukrajnában idén több mint 111 millió euró különítettek el rehabilitációs segélyekre.

A Protez Alapítvány szerint azonban mintegy 59 ezer ukránnak van szüksége protézisre, amelyek darabonként 46-90 ezer dollárba kerülhetnek. Több tucatnyi ukrán klinika és szervezet foglalkozik a katonai és civil amputáltak rehabilitációjával. A legtöbbjük kormányzati programokra és adományokra támaszkodik. 

Senyuknak egy barátja vetette fel a fotózás ötletét. Az akció nagy figyelmet kapott, de sokan kritizálták a nőt, Ukrajnában ugyanis illegális a pornók készítése. 

A fotózáson résztvevő katonák közül többen megvédték a pornószínésznőt, és hazafinak nevezték. 

„A hírnevének köszönhetően Yulia segített ráirányítani a figyelmet a sebesült emberekre. Adománygyűjtést szervezett. Sajnos az állami programok nem képesek jó művégtagokat adni nekünk” – mondta egy veterán, aki mindkét lábát elvesztette a harcok során. 

 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:55
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­g­­­ö­s­ ­­l­­á­n­­­y­­o­­­k­­ ­­v­­­á­­r­­n­a­­k­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Uztu
2024. március 26. 07:38
Inkább mennyen a frontra morált növelni
remi
2024. március 25. 21:41
"Azért illett volna egy linket is betenni a művésznő művészetéről." Olvass vissza, kettőt is raktam be.
julius68-2
2024. március 25. 21:36
A Boris küldöncöt haza kellett volna zavarni az elején, aláírni a megállapodást, azt nem lett volna ennyi nyomni meg halott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!