Stoltenberg megelégelte, hogy mindenki össze-vissza beszél: konzultációra hívta Macront

2024. március 12. 09:26

Vajon a lengyel külügyminiszterrel is kénytelen lesz egyeztetni?

2024. március 12. 09:26
null

Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys

***

A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg ismét el kellett, hogy határolódjon Emmanuel Macrontól, aki korábban úgy nyilatkozott: nem érdemes kizárni NATO-csapatok küldését Ukrajnába.

A NATO-nak nincs ilyen terve. Sem a NATO, sem annak szövetségesei nem résztvevői a konfliktusnak”

– szögezte le a főtitkár egy Reutersnek adott interjúban, amelyet a Guardian szemlézett.

Ezt is ajánljuk a témában

Arra a kérdésre, hogy Macron hibázott-e, amikor stratégiailag kétértelmű kijelentéseket tesz, Stoltenberg úgy válaszolt:

Fontosnak tartom, hogy egyeztessünk és közös nevezőre jussunk ezekben a fontos témákban, mert ezek mindannyiunkat érintenek”.

Eddig Nagy-Britannia, Németország, Svédország, Csehország, Olaszország, Magyarország és Lengyelország közölte, hogy nem küld katonákat Ukrajnába, igaz, a lengyel külügyminiszter legutóbb olyan kijelentést tett, miszerint már vannak NATO-katonák Ukrajnában. Kérdés, hogy vajon Stoltenbergnek Radosław Sikorskival is kell-e majd egyeztetnie a kommunikációt illetően.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:02
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­g­­­ö­s­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­­­v­­á­­­r­­n­­a­­k­­­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Tboyka
2024. március 12. 14:02
Egy lengyel politikus miért azt mondja, hogy "nato katonák mennek Ukrajnába..." Miért nem úgy mondja, hogy "lengyel nato katonák mennek Ukrajnába..." Más fa..... val ne verje a csalánt. Ha bátor, akkor miert keveri bele az összes nato tagországot ebbe a háborúba? Meg milyen katonakkal akar harcolni az oroszok ellen, mikor naponta azt lehet olvasni, hogy semelyik tagország polgárai nem harcolnának, nemhogy az oroszok ellen, de még a saját nemzete védelmében sem.
survivor
2024. március 12. 13:33
kipe71 Ukrajna , mint szuverén állam KÉRHETI a NATO beavatkozását. Hogy a NATO mit tesz erre ? Hogy RUS mit tesz erre ? Sztem a katonáknak több az eszük, mint a politikusoknak. Ha nem, végünk van.
survivor
2024. március 12. 13:28
Há' mos' mééé' ?? A Nemzetközi Brigádokról, a Kondor Legioról, Lukács tábornokról. Gerő et. , barcelonai hóhérról senki se hallott Nyugaton.... ??? Dőlt az orosz, amerikai stb. fegyver. Nincs 100 éve..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!