Orbán Viktor személyesen garantálta, hogy Ilaria Salis tisztességes eljárásban fog részesülni Magyarországon

2024. február 02. 06:57

Nem volt feszültségmentes Olaszország és Magyarország viszonya az elmúlt időszakban. Az álláspontok most mégis úgy néz ki, hogy közelednek.

2024. február 02. 06:57
European Union Council Meeting

A hétfői telefonos egyeztetés után Orbán és Meloni személyesen is tudtak beszélni brüsszeli csúcs előtt, többek között az antifa támadások vádlottjaként Magyarországon letartóztatásban lévő Ilaria Salis ügyéről is. Erről az egyeztetésről a magyar miniszterelnök is megosztott egy bejegyzést a saját közösségi oldalán.

Amellett, hogy Ukrajna kérdésében is konszenzus született, az letartóztatott antifasiszta nő kapcsán is közeledtek az álláspontok. Orbán Viktor a tárgyalásokat követően megerősítette, hogy Magyarországon minden rabot egyformán kezelnek.

Az igazságszolgáltatás nem a kormánytól, hanem a parlamenttől függ. Amit ma este megtehettem, az annyi, hogy Meloninak minden részletet elmondtam az őrizetbe vételről

– mondta Orbán Viktor majd hozzátette, hogy Ilaria Salis tisztességes eljárásban fog részesülni.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Trombitás Kristóf

Pesti Srácok

Idézőjel

Egyedül vagyunk, Tibor! És tényleg.

Nyitókép: Pier Marco Tacca/Getty Images

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
southwind-2
2024. február 02. 11:42
és olaszország hőse címet kap
lájkbajnok
2024. február 02. 11:40
Kiadja az olaszoknak, Meloni kegyelmet ad neki.
kissb56
2024. február 02. 10:22
Én egy barátságos 8 évvel kiegyeznék. Ennyi idő alatt a kedves ilaria elgondolkozhat értelmetlen és felesleges életéről.
irmag2
2024. február 02. 09:36
Nem vonom kétségbe Orbán Viktor garanciáját, de ha két valódi vipera őrizné a terrorista álmát, megnyugtatóbb lehetne mindenkinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!