Az eddigi legnagyobb hadifogoly-cserét bonyolította le Ukrajna és Oroszország

2024. január 03. 21:36

Összesen 510 katona térhet haza családjához.

2024. január 03. 21:36
null

Jó hírrel kezdődött az év az orosz-ukrán háború frontján: január 3-án szerdán a két harcoló fél a háború 678 napja alatti legnagyobb hadifogoly-cserét hajtotta végre: 230 ukránt engedett szabadon Oroszország, cserébe 248 orosz térhetett vissza hazájába. Minderről Volodimir Zelenszkij számolt be X-oldalán.

Az ukrán hadifoglyok között voltak olyanok is, akik Mariupol és a Kígyó-sziget védelmében vettek részt.

A Spiegel cikke szerint a hadifogoly-cserében komoly szerepet játszott az Egyesült Arab Emírségek.

A háború kezdete óta ez volt a 49. ilyen alkalom a két ország között. Utoljára tavaly nyáron történt hasonló. Ukrajna szerint jelenleg több mint 4 ezer ukrán van még orosz fogságban.

Nyitókép: Volodimir Zelenszkij X-oldala

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. január 04. 09:38
Nem tudom, nekem nem lenne őszinte a mosolyom, ha a hadifogolytáborból hazaküldenének a háború befejezése előtt. :-)) Ilyen áron a családom sem szeretne látni szerintem.
B_kanya
2024. január 04. 07:23
"backsplash 2024. január 04. 00:42 Semmilyen családhoz nem mennek vissza, belerotálják őket a darálóba." És akkor még nem beszéltünk arról a tavalyi HIMARS-ról, amit egy donyecki hadifogoly-táborba lőttek be a hoholok, mikor fogoly azovos gecik ről feltételezték, hogy énekelni kezdenek. Iszonyú balhé volt belőle, de sem az ENSZ, sem a Vöröskereszt, sem az EBESZ nem küldött szakértőket az orosz állítás igazolására vagy cáfolatára. Egyvalakinek sikerült elmenni és megnézni: Stevel Segalnak. Nem vicc. (Keresőbe kulcsszavak: Steven Segal HIMARS)
europész
2024. január 04. 04:24
Az a negyezer majd esetleg a haboru utani fogolycsereben akar hazaterni. Ha eletben akarnak maradni.
citromosParizer
2024. január 04. 00:54
inkább maradtak volna fogságban, akkor túl tudták volna élni. innentől meg kétesélyes. ha ukrán, akkor majd simán darálóba mehet, ha orosz, akkor meg egy büntető századba. vagy jön Kadirov 15 éves fia és lerugdossa őket :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!