Nógrádi a brüsszeli terrortámadásról: Amit az elmúlt 24 órában láttunk, az csak a kezdet

2023. október 17. 15:02

A szakértő szerint a jelenlegi helyzet miatt még több palesztin érkezik majd Európába.

2023. október 17. 15:02
null

Lapunk korábban beszámolt róla, hogy Tarjányi Péter szerint az elkövetkező időszakban Európára is újabb terrorhullám vár, szerinte ugyanis ami Izraelben történt, csak a kezdet volt.

Nem kellett sokat várni, több tragikus terrortámadás is történt.

Késeléses támadás történt pénteken egy francia iskolában.

Egy pedagógus elhunyt, két ember pedig súlyosan megsérült a támadás következtében.

Ezt is ajánljuk a témában

Hétfőn pedig arról számolt be a Mandiner, hogy egy arabul beszélő ember lelőtt két embert, akik svéd focimezt viseltek. A feltételezett elkövető a közösségi médiába feltöltött videójában a támadás után arról beszélt, hogy „Allah nevében követte el a gyilkosságokat”.

Óriásira fog nőni a terrorveszély, amit az elmúlt 24 órában láttunk, az csak a kezdet”

− mondta el a tragikus események kapcsán Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek. „Látni kell, hogy Európa jelenleg képtelen egységesen fellépni a terrorveszéllyel szemben, ahogy a migránsválsággal szemben is” − tette hozzá a szakértő.

Egyre rosszabb a helyzet

„Gyakorlatilag Európa minden országában jelen vannak, ez a bizonytalanságot és a terrorveszélyt növeli. Az európai biztonság minimum kérdőjeles” − emelti ki Nógrádi György.

A jelenlegi helyzet miatt még több palesztin érkezik majd Európába,

ők pedig nagy valószínűséggel nem is tudnak és nem is akarnak majd integrálódni a társadalomba. Európa pedig szembe kell, hogy nézzen azzal, hogy Nyugat-Európában sokkal több a muzulmán, mint amennyi zsidó él, és mivel soha nem történt előrelépés a palesztin–izraeli kapcsolatokban, sok migráns úgy érzi, fel kell lépniük Izraellel szemben. Ezt ékesen bizonyítják a tüntetések is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nógrádi György az is elárulta, hogy megoldást csak a békekötés hozhatna el,

de egyelőre semmi esélyt nem lát rá, hiszen legalább négy kérdésben meg kellene egyezniük, de egyelőre még párbeszédet sem kezdeményeztek egymással és a jelenlegi helyzetben ennek kevés az esélye.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. november 08. 16:01
Merkel Ursula parancsára német hajók tengeren a betolakodókat összegyűjtik euba szállítják , sőt Afrika partjáig behajóznak parton az embereket összefogdossák.
cinkegolyó
2023. október 17. 17:03
II. Abdalláh kijelentette, hogy nem érkezhet több menekült Jordániába és Egyiptomba. Majd küldik Európába őket.
Türelem
2023. október 17. 16:25
A mandi utasításra eldugta Nógrádi elemzését, a rúdtáncos is fontosabb ennél.....a mandinál is elkelne egy kis személycsere.........
need-info
2023. október 17. 16:11
Akkor lenne változás, ha a buta népek a politikusok ellen fordulnának, leváltanák a mostani pártokat. Erre sajnos kevés az esély és már késő is. A Soros terv működik, ez a pokol kapuja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!