Füstölgő romok mindenütt – ez maradt egy gázai negyedből az izraeli bombázások után (videó)

2023. október 10. 17:04

Az El-Rimal gyakorlatilag teljesen megsemmisült.

2023. október 10. 17:04
null

Egész este folyt a 2,5 milliós, Kecskemét méretű Gáza bombázása az izraeli hadsereg által. Az IDF ( Israel Defense Forces) saját bevallása szerint 200 célpontot támadott az övezetben éjjel. Az izraeliek többször kijelentették: ostrom alá veszik Gázát, ha ez az ára a Hamász szélsőséges palesztin szervezet felszámolásának. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Közben két videó is felkerült a legnagyobb videómegosztó oldalra Gázáról: az egyiken testközelből láthatjuk a pusztítást, a másik drónfelvételen pedig madártávlatból látszik a bombázások okozta pusztulás.

A bombázások következtében az övezet egyes negyedei, különösen Er-Rimal, romhalmazzá váltak. El-Rimal egyébként a város legelőkelőb negyedeként ismert, számos középület, mecset és iskola található itt, amik hétfőn izraeli célponttá váltak. A támadások következtében a környéken élő családok kénytelenek voltak más területekre menekülni, míg néhány család a kora reggeli órákban hagyta el otthonát, miután az izraeli hadsereg felszólította őket, hogy azonnal távozzanak.

Nyitókép: YouTube

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robipecs-uj
2023. október 10. 22:10
Gondolom a zsidók nem lesznek sehova beidézve háborús bűnök miatt, csak a géppisztollyal meg nyamvadt ócska rakétával felszerelt palesztinok.
teljesenertelmetlen
2023. október 10. 20:43
Úgy mégis, mire számítottak? Hogy majd Izrael megadja magát?
Kaszas39
2023. október 10. 19:28
A palesztinok a KGB találmánya, míg a KGB ki nem talalta őket nem is létezett ez a fogalom. Mindenki csak kihasználja őket a ballibsi-szocialista európai gondolkodó elit és az arab világ is. Ők maguk meg elhiszik magukról hogy vkik és hogy örökké harcolniuk kell. Többször elbuktak ott az arabok-muszlimok és ennek ellenére sem értik meg hogy nem nyerhetnek és a béke jobb lenne. Az arabok nem egy ész lények a vallási medreszékben nem sok mindent tanulnak, attól okosabbak nem lesznek. Azt kapják amit megérdemelnek, nem sajnálom őket mert fordított esetben ők sem sajnálnának bennünket. A terrorizmust amit rátoltak a világra a 70-s évek óta lelkiismeret furdalás nélkül űzik. Ki kardot ránt kard által vész, remélem az IDF leradírozza a térképről Gázát! Az összes ,,palesztint" vissza kellene toloncolni Iránban vagy a többi terroristákat támogató országba!!!!
Takagi
2023. október 10. 19:13
Engem az érdekel, hogy valójában kik állnak e mögött, ill. az EU-nak milyen szerepe van az eseményekben. Lesznek itt még meglepetések.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!