Demkó Attila: Nem valószínű, hogy egyértelműen ki fog derülni, ki robbantotta fel a gázai kórházat (videó)

2023. október 18. 18:55

A szakértő szerint az Egyesült Államokon is múlik, meddig fokozódik a háború.

2023. október 18. 18:55
null

Az ATV Start című műsorában Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője az Izraelben zajló háborúról beszélt, és elmondta, mit gondol a Gázai övezetben található kórház elleni támadásról. 

A szakértő szerint a Hamász támadása miatt humanitárius katasztrófa alakult ki a Gázai övezetben, és szerinte kicsi az esélye, hogy a közeljövőben tűzszünet legyen. Hozzátette, az Egyesült Államoknak komoly beleszólása van az események alakulásába, így Joe Biden izraeli látogatásán is múlik, hogy meddig fajul el a helyzet.

Európára vonatkozóan a következő kijelentést tette:

„Az európai vezetőknek egy rendkívül vékony vonalon kell itt mennie. Izraelt nyilvánvalóan Európa támogatja, ugyanakkor az európai utcák hangulata is nagyon fontos tényező. Azt is látni kell, hogy kinek van igazán befolyása. Izrael meg fogja hallgatni az Európai Uniót, el fogja fogadni az unió pénzét is, de nem a tanácsait fogja meghallgatni” – mondta a szakértő.

A kedd késő esti, gázai kórház elleni robbantásról azt nyilatkozta, biztos benne, hogy készültek olyan felvételek, amelyek alapján egyértelműen megállapítható, ki lőtte ki a rakétát, de szerinte nem valószínű, hogy elvégeznek egy pártatlan vizsgálatot, amely kimondja az igazságot.

A teljes adás itt tekinthető meg:

Nyitókép:  MTI/EPA/Mohamed Szaber

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hillary Clinton bázisdemokrata
2023. október 19. 04:07
Már kiderült, cionista fkalap. Izrael az elmúlt 10 évben 5 kórházat bombázott le, legutóbb, pár napja a jordán tábori kórházat
Bell & Sebastian
2023. október 18. 23:27
... az nem fog előállni ...
Bell & Sebastian
2023. október 18. 23:26
Igazából az számít, mert a harctéren így gondolkoznak, hogy mi lesz a politikai hatása ennek vagy annak a rácsapásnak. Gyakran azt tapasztaljuk, hogy mindenki csak hajtogatja a saját igazát, és teljesen irreleváns, tesz-e mellé bizonyítékot. Arra is volt példa, hogy függetlennek tekinthető harmadik fél foglalt állást, elemzett és bizonyított, mindenféle hatás nélkül. Az ehhez hasonló eseteket felhasználják a közvélemény befolyásolására, átállítására. Nem akarom én ezt túlgondolni, de ha van harmadik vagy negyedik szereplő is aki a háttérből belekanalazott az eseményekbe, az nem előállni a beismeréssel, hogy én voltam, én adtam meg a koordinátákat, én tettem jeladót az Ukrajnának küldött rakétákba és én nyomtam meg az önmegsemmisítő gombot, esetleg beindult magától vagy egy közeli találattól. Könnyen előfordulhat, hogy mindenki igazat mond, csak pont a lényeg marad rejtve.
Turán
2023. október 18. 22:54
Annyira hiteltelen mindkét fél hogy ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!