Ukrajna még nem követett el stratégiai hibát ebben a háborúban

2023. augusztus 14. 13:08

A konkrét tervekről a legközelebbi szövetségesek sem mindig kapnak részletes tájékoztatást.

2023. augusztus 14. 13:08
Rácz András
444

„Előző írásom folytatásaként arra teszek kísérletet, hogy áttekintsem, mi az, amit tudunk az ukrán ellentámadásról. Egyetlen cikk kereteit természetesen meghaladná minden stratégiai, hadműveleti és harcászati tanulság levonása. Így elemzésem első részében azt igyekszem bemutatni, hogy tíz héttel az offenzíva megindítása után az ukrán vezetés – valószínűsíthetően – hogyan gondolkodik az ellentámadásról.

Ennek feltérképezését nem könnyíti meg az ukrán katonai vezetés legendás titkolózása; a konkrét tervekről a legközelebbi szövetségesek sem mindig kapnak részletes tájékoztatást, ami szokott is feszültségeket okozni Kijev, illetve Washington, London és Varsó kapcsolatában. Mivel a pontos tervek nem ismerhetők meg, ezért a problémát a másik irányból, az output oldaláról célszerű megközelíteni, megvizsgálva, hogy abból, ahogyan Ukrajna folytatja az ellentámadás műveleteit, milyen következtetéseket lehet levonni a szándékaira vonatkozóan.”
 

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. augusztus 20. 21:23
Ismét egy "szakértő". Ukrajnának annyi, ha az oroszokat sarokba szorítják bevetik a nukleáris arzenált, minden mindegy alapon. Akkor a világnak is annyi lesz. Ráadásul most fejlesztik fel az orosz hadsereget, a sok hiba miatt.
alenka
2023. augusztus 20. 19:40
Nincs is ellentámadás....az ukrán nácik rettegnek , elvesznek a gyomban és csupán koldulnak,keményen bekokózva.....
Gasztronauta
2023. augusztus 20. 16:34
Miért kell minden idiótát szemlézni?
cutcopy
2023. augusztus 17. 08:39
Hatalmas stratégiai hiba hogy megtagadják a béketárgyalásokat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!