Az ukránok szerint rendkívüli módszerekkel fogják védeni az oroszok a krími hidat

2023. augusztus 23. 13:13

Úgy vélik, ez is azt bizonyítja, hogy Putyinék félnek.

2023. augusztus 23. 13:13
null

Kétségbeesetten próbálja megvédeni a Krími hidat az orosz hadvezetés az ukrán HUR hírszerző szolgálat szerint. A mostani megoldással gyakorlatilag teljesen lezárnák az Azovi-tengert: fizikai gátakat emelnek a félsziget annektálásának szimbóluma elé. A tervek szerint összesen hat elsüllyesztett komp fogja védeni az objektumot az ukrán drónoktól – írja a német N-TV és nyomán a Portfolio.

Erre a lépésre azért van szükség, mert az elmúlt egy évben számos támadás érte a 2014 óta annektált ukrajnai területek közötti kapcsolattartás szempontjából kulcsfontosságú hidat: a két legnagyobb a 2022. október 8-i, valamint az idén júliusi.

A kompok elsülyesztése – elvileg a tervezett hatból egyet már el is süllyesztettek – mellett az oroszok további akadályokat is terveznek felállítani a vízi útvonalon. Az információk a HUR nevű ukrán katonai hírszerző szolgálattól származnak.

Elképzelésük szerint gyakorlatilag teljesen elzárulna az Azovi-tenger hajókijárata a Fekete-tenger felé.

Az ukrán hírszerzés szerint ezek a lépések az orosz hadvezetés kétségbeesését mutatják, hogy milyen primitív módszerekkel igyekeznek megvédeni a kulcsfontosságú objektumot. Az eddigi legsikeresebb támadások a vízről és a szárazföldről érkeztek: tavaly októberben egy robbanóanyaggal megpakolt teherautó detonációja okozott komoly károkat, míg idén júliusban ukrán drónhajók csapódtak a hídnak. Mindkét esetben az ukrán belföldi hírszerző szolgálat, az SzBU vállalta magára a támadásokat.

Nyitókép: Twitter

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. augusztus 23. 17:44
"Az oroszok félnek..." Ugyan. Félnivalójuk az ukiknak van. Nem a bátorság lökte és löki naponta tízezrével Nyugatra sokmillió menekültjüket.
Lombi
2023. augusztus 23. 16:10
Félnek. Mert megvédik a stratégiai pontjaikat. Ez a magyar ellenzék dumája is.
Csigorin
2023. augusztus 23. 15:52
a terroristak tuzfeszket kell felszamolni, atomot Kijevre, addig nem lesz nyugalom
need-info
2023. augusztus 23. 14:20
Nem úgy volt, hogy már az ukránoké az egész Krim? lol Lesz szopás még geci ukik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!