Terrortámadást hiúsítottak meg Izrael brüsszeli nagykövetsége ellen

2023. október 23. 13:29

„A zsidók terrorizálása a célunk” – jelentette ki a négy gyanúsított egy chatcsoportban.

2023. október 23. 13:29

A francia média számolt be arról, hogy még augusztusban sikerült meghiúsítani egy terrortámadási kísérletet Izrael brüsszeli nagykövetsége ellen. Az Israel National News beszámolója szerint két 15 éves csecsen származású fiút, egy 16 éves franciát és egy másik 16 éves belgát tartóztattak le, miután augusztusban késsel és puskával felfegyverkezve akartak az izraeli nagykövetségnél merényletet végrehajtani. Az volt a tervük, hogy 

a bejáratnál rendőröket gyilkolnak meg, majd a nagykövetség előtt felrobbantanak egy robbanóanyaggal megrakott járművet.

A rendőrségi jelentésből az is kiderült, hogy a túlélőknek sem kegyelmeztek volna, mindenkit meg akartak ölni. A gyanúsítottak egy videojáték üzenőfalán és egy WhatsApp-csoportban tartották egymással a kapcsolatot.

A zsidók terrorizálása a célunk”

 – írták a csoportban. „Csak rendőröket ölni nem hatékony. Ők tudják, hogy munkájuk közben meghalhatnak. De az ott dolgozók azt hiszik, hogy biztonságban élnek” – tették hozzá a fentiekhez.

A francia tinédzsert többször megbüntették már az iskolájában, mert arról énekelt, hogy franciákat fog ölni. Sőt, júniusban is tervezett egy hasonló támadást, akkor túszokat is akart ejteni.

A hatóságok szerint 

mind a négy fiatal ISIS-szel kapcsolatos dzsihadista ideológiát vallott.

A gyanúsítottakat Franciaországban és Belgiumban tartóztatták le. Párizsban egy terrorizmusellenes bíró augusztus 31-én és szeptember 8-án „bűnös terrorista egyesülés” miatt emelt vádat hármojuk ellen. A belga fiatal Brüsszelben állították bíróság elé – írta a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2023. október 23. 16:18
"A francia tinédzsert többször megbüntették már az iskolájában, mert arról énekelt, hogy franciákat fog ölni" micsoda fantasztikus lehet az a francia oktatási rendszer... magas tanári fizetés, társadalmi megbecsülés... maga a kánaán.
Bell & Sebastian
2023. október 23. 15:18
Amivel fel is hívták magukra a megtéveszthetetlen elhárítás figyelmét, ahonnan a szöveget kapták. Át kell állítani a közvéleményt egy másik csúszdára, mert ezt most átmenetileg bezárják karbantartásra hivatkozva.
Mandiner444hu
2023. október 23. 14:49
Multikulturális pezsgés
survivor
2023. október 23. 14:01
Kedves hülye komment társaim nem értik: Rákosi , Gerő, Kun B. Szamuely, Marx , Engels nem zsidók voltak, hanem KOMMUNISTÁK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!