Új nyilatkozat: elítéli a Hamász támadását és kiáll az áldozatok mellett a Fidesz

2023. október 22. 14:28

Az erről szóló nyilatkozatot a jövő héten terjesztik az Országgyűlés elé.

2023. október 22. 14:28

A terrorizmus elítéléséről és az áldozatok melletti kiállásról szóló politikai nyilatkozatot terjesztünk az Országgyűlés elé – tudatta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán

Az Országgyűlés a jövő heti ülésén akár már szavazhat is a kormánypárti határozat elfogadásáról.

A politikai nyilatkozat szövegét változtatások nélkül közöljük:

1. Az Országgyűlés elítéli a Hamász Izrael ellen intézett terrortámadását és együttérzését fejezi ki azok felé, akik elszenvedték a támadásokat, elveszítették hozzátartozójukat, szeretteiket.

2. Magyarország elítéli a terroristákat és az áldozatok oldalán áll. A terrorizmus áldozatainak joguk van megvédeni magukat, és megtenni az ahhoz szükséges lépéseket, hogy a támadás ne ismétlődhessen meg. Magyarország elismeri Izrael jogát az önvédelemre. Ugyanakkor el kell kerülni, hogy a terroristák elleni háború államok közötti háborúvá váljon. Az Izrael és az arab országok közötti viszony rendezésében történelmi áttörést jelentő Ábrahám-megállapodásokra épülő békefolyamatot fenn kell tartani.

3. Az Országgyűlés felhívja a figyelmet arra, hogy az Európába ellenőrzés nélkül, nagy számban beengedett tömegek, akik között ott vannak a terror hívei, a Hamász és más terrorszervezetek megbízottjai is, közvetlen és súlyos kockázatot jelentenek az európai polgárok, illetve a kontinens biztonságára. Ez a felelőtlen és elhibázott migrációs politika egyenes következménye.

4. Az Európai Unió Tanácsa korábban közös álláspontot fogadott el a terrort támogató, terrorcselekményekben részt vevő szervezetekről, melyet Magyarország irányadónak tekint. Hazánk mindig is küzdött a terrorizmus ellen, és már akkor terroristaként kezelte ezen szervezetek tagjait, amikor nem engedte be őket az ország területére. Hazánk fizikai és jogi határzárral védi határait az illegális bevándorlással szemben, ezzel távol tartja a migrációval együtt járó terrorista veszélyt, és garantálja a magyar állampolgárok biztonságát. Elvárjuk, hogy ezt az álláspontot az Európai Unió minden eszközzel támogassa!


Általános indokolás
A politikai nyilatkozat szövege az előterjesztő akaratának kinyilvánítása, annak szükségességét és indokát a nyilatkozat szövege támasztja alá.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. október 23. 01:09
Nem megy bele az ostoba fejetekbe, hogy nem szabadon engedte, hanem kiutasította őket. A származásuk szerinti országban kellett volna rács mögé dugni őket. Mint ahogy az sem, hogy miért tette. A börtönök kezdtek túlzsúfolttá válni. Nem akarta, hogy az EU emiatt, újból, megbüntessen bennünket, aztán ismét fizethessünk nagy értékű kártérítést a bűnözőknek.
JohnnyFirpo77
2023. október 22. 21:26
"Hazánk fizikai és jogi határzárral védi határait az illegális bevándorlással szemben, ezzel távol tartja a migrációval együtt járó terrorista veszélyt, és garantálja a magyar állampolgárok biztonságát." Ezt a kamu dumát... Annyira védi Magyarország a határait, hogy az elfogott és elítélt embercsempészeket szabadon engedi országon belül, annyira védi, hogy Ficonak vissza kellett állítani a határellenőrzést a szlovák határnál. Mese habbal.
Master
2023. október 22. 20:02
Érdekes hogy az ukrán háborútól elhatárolódtak(Izrael is) és békét kántálták, most meg tövig lesz@pjuk Izraelt. Valójában kik irányítják Magyarországot?
llnnhegyi
2023. október 22. 17:43
Megfelelő nyilatkozat. Az újabb áldozatok védelme érdekében. Békét! Nem a háborúra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!