Sajtóértesülés: súlyos betegség támadta meg a Wagner-vezért

2023. július 12. 16:38

Egy VIP-klinika beteglistája buktathatta le Jevgenyij Prigozsint.

2023. július 12. 16:38

A Projekt nevű független orosz portál Telegram-oldalán arról számolt be Jevgenyij Prigozsin két alkalmazottjára hivatkozva, hogy a nemrég Belaruszba távozott Wagner-vezér rákban szenvedett. Mindkét beszélgetőpartner azt állította, hogy „Putyin séfjét” hasi rákkal kezelték.

Az egyik informátor azt állította, Prigozsint hosszú ideig kezelték a rák miatt, és komoly terápián esett át. „De most úgy tűnik, hogy a daganatképződés folyamata megállt”. A betegség miatt 

a Wagner vezetője egészséges életmódot folytat és szigorú diétát követ.

Prigozsin egyik régi munkatársa azt is megjegyezte, a közelmúltban csak egyszer látta, hogy megengedett magának egy pohár limonádét.

Azzal folytatták, hogy az is mutatja, hogy Prigozsin aggódik az egészségéért, hogy a vidéki házában gondosan felszerelt orvosi szoba található. Mint ismert, a Wagner lázadása után a rendfenntartók átkutatták Prigozsin lakóhelyét, és a Kreml-barát média fotókat tett közzé a vizsgálatról. Az egyiken egy újraélesztő ágyat, lélegeztetőgépet és oxigénkoncentrátort tartalmazó szoba is látható volt.

Egy VIP-klinika beteglistája buktathatta le

A Projekt tudni véli azt is, hogy Prigozsint a Sogaz biztosítótársaság azonos nevű luxusklinikáján kezelhették. Az intézmény egyébként arról híres, hogy számos „szuper VIP” páciense van.

Hangsúlyozták, Prigozsin úgy került a képbe, hogy klinika VIP-ügyfeleinek listájának áttekintése közben az újságírók „érdekes” felfedezést tettek: találtak ugyanis egy Dmitrij Iszaakovics Geiler nevű pácienst. A Prigozsinnál tartott házkutatás során a biztonsági erők számos fényképet készítettek, amely az orosz propagandamédia oldalain landolt. A szakmányban tárolt hamis útlevelek között a titokzatos Geilerét is megtalálták, csak éppen a Wagner-vezér fényképével. Ebből pedig nem volt nehéz azt a következtetést levonni, hogy „Prigozsin nemcsak a világot járta álnéven, de a kórházi kezelését is inkognitóban végezték” – ismertette a független portál.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP/Telegram

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. július 17. 22:15
Na és ez mikor történt? Mert a háború kezdete óta folyamatosan képben volt. Nem hinném, hogy a frontról járkált volna kezelésre.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 12. 22:21
Szevasztopolban nyaralok, átugrom Szocsiba. Aztán megyek Krasznodarba. Ott megbeszélem, hogyan térünk vissza az ukrán frontra. A magyarok olyanok, hogy egymás fizetésére kíváncsiak meg ha lehetne a Marika néni EESZT-jét böngésznék! Nálunk ezek privát dolgok. Nem is vagyunk cigányok, mondjuk.
masikhozzaszolo
2023. július 12. 20:01
Amíg nem veszi be Kijevet, addig élhet. Utána nem.
tikkadt-szocske
2023. július 12. 19:39
Az öngyilkosság nem válogat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!