Szlovák külügyminiszter: Magyarországnak területi igényei lehetnek Szlovákiával szemben

2023. február 08. 20:40

A külügyminiszter előtt a szlovák házelnök mondott hasonlókat.

2023. február 08. 20:40
null

Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter szerint „ha Vlagyimir Putyin sikeres lett volna Ukrajnában, Magyarországnak már területi követelései lettek volna Szlovákiával szemben”. Káčer erről a szlovák Markíza tévé egyik műsorban beszélt, ahol azt is kifejtette – arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy szerinte eljuthat-e oda a magyar politika tíz éven belül, hogy területi követelései legyenek –, hogy 

ez már ma aktuális téma, és ezért is fontos Szlovákia számára, hogy Putyin ne legyen sikeres Ukrajnában.

Káčer kifejtette Orbán Viktor nagy-magyarországos sála kapcsán egyébként azt is, hogy „van a trezorjában egy vaskos titkosszolgálati akta”, illetve mert Magyarországon élt öt évig, és harminc éve figyeli a biztonságpolitikát. Orbán sáljában szerinte komoly stratégiai problémák öltöttek testet.

Boris Kollár ugyanebben a Markíza nevű tévében delirált arról, hogy Magyarország szlovák területekre hajt. Arra Szijjártó Péter külügyminiszter csak ennyit reagált: „az elnök úr legalább egy évtizeddel elnézte a naptárat, mert ma már Szlovákia és Magyarország is az EU tagja, és Magyarországnak érdeke a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése”.

Nyitókép: Andrei PUNGOVSCHI / AFP

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. február 17. 14:39
"Orbán sáljában szerinte komoly stratégiai problémák öltöttek testet." Hát ha szlovák birkáról vágott gyapjúból font fonalból szőtték a sálat akkor az stratégiai hiba, mert mint tudjuk a szlovák birka nem olyan mint a magyar birka, a szlovák birka az kergebirka mint ez a bácsi.
machet
2023. február 15. 20:31
Ja ,a jenkiknek meg bárhol a világon lehetnek hasonló igényeik.Nem?
Osztap Bender
2023. február 11. 19:32
Szlovák külügyminiszter: Magyarországnak területi igényei lehetnek Szlovákiával szemben Lehetnek?! A Felvidék (a mai "szlovákia") az bizony Magyarországé. Az esetleg a tót nemzetiség lakóhelye lehet. Vágbeszterce, Kassa, Eperjes, Ótátrafüred, Csorba tó, Tátrafüred, Pozsony, stb. azok bizony magyar helyek, városok, Kácser elvtárs! Aztán ha nem tetszik valami, gondolom van otthon kötél, sámli, az udvaron meg fa, szolgáld ki magad.
KBA98
2023. február 09. 19:02
hát ennyire hülye "politikus" is létezik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!