Ismeretlen eredetű léggömb tűnt fel Kolumbia felett is

2023. február 06. 06:27

Az átrepülés során nem veszélyeztette az ország biztonságát vagy védelmét.

2023. február 06. 06:27
null

Ismeretlen eredetű léggömböt figyeltek meg Kolumbia felett a hétvégén – közölte szombaton a dél-amerikai ország légiereje az Egyesült Államok légterében felfedezett és lelőtt kínai léggömbbel összefüggésben.

A tájékoztatás szerint a léggömb jellegű, óránként 46 kilométeres átlagsebességgel haladó tárgyat helyi idő szerint péntek reggel, 55 ezer méter magasságban észlelték, és követték az útját, amíg el nem hagyta az ország légterét.

Az átrepülés során nem veszélyeztette az ország biztonságát vagy védelmét.

A kolumbiai légierő közölte, hogy különböző országokkal és intézményekkel egyeztetve próbálják feltárni a léggömb eredetét.

Amerikai álláspont: egy hírszerző eszköz húzott át felettük

Mint ismert, a Pentagon pénteken közölte, hogy az Egyesült Államok felett nyugat-keleti irányban átrepülő léggömb mellett egy másik kínai léggömböt is felfedeztek, mégpedig Latin-Amerika felett.

Az Egyesült Államok légterébe behatolt léggömbbel kapcsolatban az amerikai álláspont az, hogy hírszerző eszköz volt, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközt emlegetett. A kínai külügyminisztérium vasárnap tiltakozott Washingtonnál, amiért az amerikai haderő megsemmisítette a léggömböt.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: KANAME MUTO / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. február 06. 17:25
Nincs egy normális népművelő, népszokáshoz értő a világban? FARSANG VAN! ÉS BÁLINT, mit mondjak VALENTIN JÖN! Hát persze hogy gyakorlatoznak a léggömbökkel!
pandalala
2023. február 06. 17:19
;--)) na tessék, a kínaiak bevallották, hogy ez is az övék .... - https://www.washingtonpost.com/world/2023/02/06/china-balloon-latin-america/
Akitlosz
2023. február 06. 16:16
55 ezer méter magasan? Az szép. Ha igaz. Bár a Mandiner cikkei nem a megbízhatságukról híresek.
Robert69
2023. február 06. 15:10
Ez inkább figyelmeztetés, teszt és demonstráció volt: Lám a drága légvédelmi rendszerek, és aszuper technológia hogyan szerepelnek le egy olcsó eszközzel szemben. A döntési lánc milyen hosszú és mikorra reagálnak, letsztelték a magas légköri áramlatokat, Milyen ellenintézkedések születtek és mikor, így ha valami csomagot akarnak küldeni legközelebb akkor már tudják merre induljanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!