Barátkozás ukrán módra: míg Novák Katalin segítségről beszél Ukrajnában, a hírhedt Baloga „beverné a pofánkat”

2022. november 27. 11:07

Hogy is van ez?

2022. november 27. 11:07
null

A magyar államfő Volodimir Zelenszkij meghívására érkezett szombaton Ukrajnába. Posztolt is egy képet, amelyen Zelenszkij és Morawiecki lengyel miniszterelnök között áll.

Mint kiderült, az államfő a Grain from Ukraine (Gabona Ukrajnából) programban részvételre kapott meghívást. A holodomor 90. évfordulóján elindított humanitárius program keretet teremt arra, hogy ukrán élelmiszereket szállítsanak az éhezés által leginkább sújtott afrikai és ázsiai országokba. Novák Katalin hangsúlyozta: „Ukrajnával szomszédos ország elnökeként a béke és a stabilitás alapvető fontosságú számára.”

A köztársasági elnök úgy fogalmazott: az élelmiszer-ellátási lánc biztosítása, és ezáltal az áruk zökkenőmentes áramlásának lehetővé tétele nem száraz szabadkereskedelmi vagy piacgazdasági kérdés, hanem az élet vagy halál közötti választóvonalat jelenti. De

megerősítette azt is, hogy Putyin felelőssége ezért a háborúért kristálytiszta.

Mindeközben az ukrán Viktor Baloga képviselő nem a konkrét valósággal, magával a segítséggel, hanem inkább Orbán Viktor focisáljával foglalkozott. Szerinte „Nagy-Magyarország összes szimbólumával és szellemiségével végképp le kell számolni”.

Viktor Baloga „apró korcsoknak” és fasisztáknak bélyegezte a magyarokat.

Igen disszonáns (igaz, korántsem az első ilyen) fenyegetés volt ez a részéről annak tükrében, hogy a magyar állam a támogatásáról és segítségnyújtásáról biztosította Ukrajnát a legmagasabb szinten.

Balog még ezeket találta mondani: a magyarok valamilyen kerítés mögül ugatnak, az „ukrán területek megszállásáról álmodozó magyar politikusoknak” pedig azt üzeni, „akkorát kaphatnak a pofájukra, hogy az Urál mögött kötnek ki”. Hozzátette:

„Magyarország összes emlékét ki kell törölni Kárpátaljáról.”

Brüsszel nem tűri az ellenvéleményt, önkényuralmi módszereket alkalmaz – itt a REAKCIÓ GFG-vel!
Háború, katari foci vb és amerikai kampányfinanszírozás a baloldalnak. Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal G. Fodor Gáborral, Szilvay Gergellyel és Kacsoh Dániellel.

 

Háború, katari foci vb és amerikai kampányfinanszírozás a baloldalnak. Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal és .  

Nyitókép: MTI Fotó, Balázs Attila

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Elmekortan
2022. november 28. 12:21
Erre a szellemi óriásira van nekünk szükségünk!!! Óvatosan ezzel a Baloggal!!! A kezében Himarsok meg mindenféle rakéták vannak. Gondol egyet Blinken exelencias Úr, szetloveti Balog úrral Debrecent, Szegeden, Pesthidegkutat. Minek is az a magyaroknak!!!! A szerbekkel is jól elbombazgatott az USA. Némi olasz, magyar angol stb segítséggel. Milyen helyes kis rohadt szegény fegyvertelen Szerbia lett itt a szomszédban. Rákosi most hogy örülne, Tito utódjául lebombázva.
HNGR
2022. november 27. 20:47
„Magyarország összes emlékét ki kell törölni Kárpátaljáról.” Ez a lényeg, ez a mondat teljes mértékig tükrözi Ukrajna aktuális politikáját. Az oroszok irányába is ugyan ez a politikájuk, ki akarják törölni Oroszország minden emlékét az oroszokkal együtt.
Bradanek
2022. november 27. 20:44
Kedves szomszéd, mint fizetett CIA provokátor.
Kivűlálló
2022. november 27. 20:05
"Barátkozás ukrán módra: míg Novák Katalin segítségről beszél Ukrajnában, a hírhedt Baloga „beverné a pofánkat” Baloga max. a kurva anyjának verné be a pofáját (talán esetleg Zelenszkij kurvájának...), nem a magyaroknak! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!