Bolsonaro panasszal élt a brazil elnökválasztás eredménye ellen

2022. november 22. 21:32

Jair Bolsonaro hivatalban lévő brazil elnök panaszt nyújtott be a választási ügyekben illetékes bíróságon az elnökválasztási eredmények rendkívüli ellenőrzését szorgalmazva – jelentette kedden CNN Brasil helyi hírtelevízió.

2022. november 22. 21:32
null

Az indítvány helyrehozhatatlan szabálytalanságokat említ az elektronikus szavazógépekkel kapcsolatban, amelyek hatással lehettek a végkimenetelre, vagyis, hogy a választást a hivatalban lévő elnök baloldali kihívója Luiz Inácio Lula da Silva korábbi elnök nyerte meg - ismertette a CNN Brasil.

A brazil szövetségi választási bíróság (TSE) egyelőre nem válaszolt megkeresésekre az ügyben. Mindazonáltal a TSE korábban már megerősítette Lula győzelmét, s azt már számos vezető brazil politikus, valamint Brazília nemzetközi szövetségesei, köztük az Egyesült Államok is elismerte. Az elnökválasztáson győztes baloldali Luiz Inácio Lula da Silva a szavazatok 50,9 százalékát szerezte meg az október végi második fordulóban, Bolsonaro pedig 49,1 százalékot kapott.

(MTI) 

Nyitókép: MTI/AP/Bruna Prado

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2022. november 23. 11:19
Arról azért elegánsan egy szót sem ejt a mandi sem, hogy soha nem látott tüntetések vannak a választás eredménye ellen Brazíliában. Nem csak Bolsonaro kifogásolgat ott magában. https://www.thegatewaypundit.com/2022/11/brazilian-military-just-waiting-bolsonaro-give-order-arrest-corrupt-communist-judge/
olajfa1
2022. november 23. 10:36
"Sem a kicsi sem a nagy csalás ne probléma ha a liberálisok győznek" nevű legfontosabb liberális tézist alkalmazták Braziliában IS!... /mivel az "aki rám szavaz az leteheti a kezét... és eljöhet a faltól" liberális szavazatszámlálást ma már csak kevés helyen tudják alkalmazni a libbanték.../
Sincero
2022. november 23. 02:32
A Brazil Legfelsőbb Bizottság és a Választási Bizottság teljesen baloldali bírókkal van feltöltve. Ennélfogva Bolsonaro épp azoknál nyújt be panaszt, akik az elkaszálásában voltak érdekeltek - attól a pillanattól fogva, hogy Lulát egyik napról a másikra az egyik "legfelsőbb bíró" kihozta a börtönből. Ez kb. uaz, mintha Orbán Ursulánál nyújtana be panaszt, hogy miért blokkolja az EU a nekünk jogosan járó eurómilliárdokat. Brazíliában a baloldal uazzal a trükkel csalta el a választásokat, mint a demokraták Amerikában 2 évvel ezelőtt és most - elektromos urnákkal.
FAdamus
2022. november 23. 01:03
Az eredményen nem fog tudni változtatni, akár igaza van, akár nincs. Legalább aki nyert, az sincsen benne Amerika seggében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!