Félidős választások: nincs elég szavazólap, a túl sok választót okolja egy hivatalnok

2022. november 09. 01:10

Nem mindenhol zökkenőmentes a keddi amerikai félidős választás, mutatunk pár megyét, ahol nagyon izzadnak a lebonyolítással.

2022. november 09. 01:10
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

A The Federalist összeszedte, honnan jelentettek problémákat a szavazással kapcsolatban.

Arizonában a demokrata machinációkról híres, a főváros Phoenixet is magában foglaló Maricopa megye mostani bajairól már írtunk, itt állítólag elromlott egy csomó szavazókép.

Pennsylvaniában Luzerne megyében akadtak gondok: a helyi lapok szerint több szavazóhelyen nem volt elég szavazólap a november 8-i választási nap reggelén. A helyi választási vezér, Emily Cook szerint ez azért van, mert túl sokan szavaznak, amire nem számítottak, és a választóknak nem kéne aggódniuk amiatt, hogy megszámlálják-e a szavazataikat.

New Jersey-ben, Mercer megyében a szavazógépekkel akadtak bajok, és így a szavazókat és számlálókat kézi kitöltésre kérik.

Texasban Harris megyében akadtak „komoly számítógép-problémák” – ebben a megyében fekszik Houston városa. A Metropolitan Multi-Service Center szavazóhelységében reggel, a nyitáskor csak két szavazógép működött.

A 2020-as elnökválasztás lehetséges választási csalásairól és problémáiról itt írtunk.

Kövesse velünk az amerikai választásokat!

A külpolrovat nevében szeretettel köszöntöm az olvasót a Mandiner amerikai félidős választási közvetítésében. A hírügyeletes kollégákkal közösen az a célunk, hogy gyorsan, pontosan, közérthetően és szórakoztatóan számoljunk be erről a voksolásról. Pontosabban: ezekről a voksolásokról, ugyanis ma nem egy választást tartanak az Egyesült Államokban, hanem rengeteget - képviselőházi, szenátusti, sőt, kormányzóválasztásokat is -, helyenként pedig népszavazások is színesítik majd a kínálatot.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2022. november 09. 07:57
Így vagy úgy, de meg lesz oldva a demokrata győzelem, úgy érzem. Most nem a hullák juttatják előnyhöz őket, hanem a republikánus területeken véletlenül nem lesz elég szavazólap.
panyigai péter
2022. november 09. 07:10
"A helyi választási vezér, Emily Cook szerint ez azért van, mert túl sokan szavaznak, amire nem számítottak" - Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy.
TRUMP2020
2022. november 09. 05:13
Bye bye Nancy Pelosi... ...te korrupt százéves ribanc. Hogy rohadna rád a műanyag lakat Guantanamon.
critical man
2022. november 09. 04:35
Túl sok szavazó? nabazmeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!