A Kreml visszautasította a háborús bűnösség vádját

2022. szeptember 19. 13:20

„Ez ugyanaz a forgatókönyv, mint Bucsában. Ez hazugság, és természetesen megvédjük az igazságot ebben a történetben” – fogalmazott Peszkov.

2022. szeptember 19. 13:20
null

A Kreml visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint az orosz erők háborús bűnöket követtek volna el az ukrajnai Harkiv tartományban.

Mintegy 450 holttestet találtak Izjum közelében tömegsírokban, melyek többsége Ukrajna szerint civileké, miután az orosz csapatokat ebben a hónapban kiszorították a harkivi régióból, amelynek nagy részét az ukrajnai hadjárat első hetei óta ellenőrzésük alatt tartották.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta, hogy a helyszínen a nyomozók kínzásra utaló bizonyítékokat találtak, köztük megkötözött kezű holttesteket, és háborús bűnök elkövetésével vádolta az orosz csapatokat.

Hétfőn Zelenszkij kijelentéseiről kérdezve Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta:

Ez ugyanaz a forgatókönyv, mint Bucsában. Ez hazugság, és természetesen megvédjük az igazságot ebben a történetben

írja a The Guardian.

Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2022. szeptember 19. 18:00
a forgatókönyv annyiban tényleg ugyanaz, hogy - az oroZok bűnöznek, aztán hazudoznak, majd tagadnak és ellenvádolnak, - az oroZ agymosott csürhe pedig szerte a világban (pl. itt mogyoróföldön a mandiner csürhe is) azonnal ráerősíti a bömböldét.
Sulammit
2022. szeptember 19. 17:15
Ha az oroszok háborús bűnösök és bíróság elé kell állniuk, akkor minek nevezzük az amerikaiakat? Őket miért nem akarja Zelenszkij, az angolok, amcsik ... ugyanezt tenni?
bagira
2022. szeptember 19. 17:00
Izyum közelében tömegsírt találtak az ukránok, csak van itt egy kis bibi. https://internetfigyelo.com/izyum-kozeleben-tomegsirt-talaltak-az-ukranok-csak-van-itt-egy-kis-bibi/
Wolfram004
2022. szeptember 19. 16:59
EGY IGAZSÁG VAN: A.Z A.M.E.R.I.K.A.I É.R.D.E.K
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!