Joe Biden aláírt egy rendeletet, amely biztosítja az abortuszhoz való hozzáférést

2022. július 08. 14:57

A rendelet értelmében az Egészségügyi és Szociális Minisztériumnak kell lépéseket tenni azért, hogy a gyógyszeres abortuszhoz való hozzáférés elérhetővé tegye és kiterjessze az egész országban.

2022. július 08. 14:57
null

Joe Biden amerikai elnök pénteken aláír egy rendeletet, ami biztosítja a nők hozzáférését a gyógyszeres abortuszhoz és a fogamzásgátláshoz, közölte a Fehér Ház. A rendelet értelmében az Egészségügyi és Szociális Minisztériumnak kell lépéseket tenni azért, hogy a gyógyszeres abortuszhoz való hozzáférés elérhetővé tegye és kiterjessze az egész országban – számol be cikkében a Reuters.

Minderre azért lehet szükség, mert az amerikai Legfelsőbb Bíróság két hete az 1973-as Roe kontra Wade ügyben hozott ítéletet felülbírálva eltörölte az abortuszhoz való alkotmányos jogot.

A bíróság döntésével a tagállamok jogává vált újra a téma szabályozása. Több konzervatív tagállamban most automatikusan vagy ezután hamarosan életbe léphetnek az abortuszt szigorító szabályok.

A mostani Biden-rendelet szerint gyógyszeresen az első tíz hétben van lehetőség a terhesség megszakítására, továbbá a minisztériumoknak  biztosítania kell a nők számára a sürgősségi orvosi ellátást, a családtervezési szolgáltatásokhoz és a fogamzásgátláshoz való hozzáférést is. Emellett az igazságügyi minisztérium, illetve a Fehér Ház jogtanácsosai ingyenes jogsegély-hálózatot is kiépítenek az abortuszt kérőknek, valamint az abortusz-szolgáltatóknak.

Nyitókép: MTI/EPA/Consolidated News Photos/ pool/Chris Kleponis

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. július 09. 09:27
Mit fognak ehhez szólni azok az abortuszpárti feminista nők, akik azt kiabálják, hogy ne kotorásszon az állam a méhükben.
misi1962
2022. július 09. 05:45
amig a kezét tudja mozgatni addig hasznos mert mindent aláírathatnak vele
ringwoodite
2022. július 08. 16:50
Ez a vén szar minek tapogatja a Bibliat es eskudozik hogy csak is az igazsag es az elet erdekeben cselekszik, amikor kozben meg Satan elvtars bal hereje a pali.
BandiMandi
2022. július 08. 16:16
Az usa a rákos daganat fejlődését követi. Élősködik és elpusztítja a szervezetet, ha nem tudunk megszabadulni tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!