Márki-Zay: Az ellenzék győzelme nemcsak az EU-nak lenne főnyeremény

2022. január 31. 19:23

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kifejtette, hogy „az összes európai állampolgár számára fontos a magyar ellenzék győzelme”.

2022. január 31. 19:23
null

Az összes európai állampolgár számára fontos a magyar ellenzék győzelme, és az EU-n kívüli állampolgároknak is, így feltehetően a briteknek is” – válaszolta Márki-Zay Péter, a baloldali miniszterelnök-jelölt Timothy Garton Ash angol történésznek a szerdai beszélgetésük során, amikor a történész azt állította, hogy „a magyar baloldal győzelme főnyeremény lenne az EU számára”. Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, ezen a beszélgetésen állította azt Márki-Zay Péter, hogy Magyarországot ma már fel sem vennék az Európai Unióba, mivel hiányzik a fékek és ellensúlyok rendszere.

Márki-Zay Angliában

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének angliai útjáról mi is hírt adtunk több cikkünkben is. Márki-Zay itt többek között vallásos élményként írta le Péterfi Judit és Simon András csatlakozását a kampányhoz, majd a partizános Gulyás Mártonról szólva azt mondta: „Ő nyíltan meleg és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!”

Később az is kiderült, Londonban Bajnai Gordonnal is összefutott – igaz ahhoz, hogy ez napvilágot lásson, egy szemfüles Mandiner-olvasó is kellett.

Ismert, a volt miniszterelnök Bajnai a Városháza-botrány kapcsán nyilvánosságra került hangfelvételen régi „harcostársa”, Gansperger Gyula

baloldali üzletember úgy mutatott be, mint aki a baloldal és bizonyos külföldi csoportok között közvetít.

A hangfelvételen Gansperger úgy fogalmaz: „Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött – én azt gondolom – külföldi erők és finanszírozók állnak. (…) Ugye, kik ezek az erők?” – teszi fel a kérdést Gansperger saját magának, majd meg is válaszolja azt: „Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének.

Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon [Bajnai Gordon baloldali exkormányfő]. Most a szónak nem a rossz értelmében véve. Nem. Ő az a miniszter, volt miniszter, aki kapcsolatot tart ezekkel az emberekkel. Nyilván nem (…) a 007-es ügynökkel, hanem ezek mind elnökök, nem tudom, micsodák, tehát megvan ennek a rendszere. (…)

Minden ennek a tábornak, akármit is mond a Gyurcsány meg a többi, minden külföldről jön.

Tehát ez nem állt volna össze, mint a tejbegríz” – magyarázta az üzletember.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wadaderika
2022. február 02. 14:16
Tudjuk, mindenki nyerne rajta... Igazi főnyeremény lenne, kivéve az itt élő magyaroknak!
kailniris
2022. február 01. 12:44
Turius
2022. február 01. 10:25
Milyen kár, hogy én magyar állampolgár vagyok.
mucsay
2022. február 01. 07:06
a chatham house-ban volt mindez, az megérne egy cikket, annál aggresszívabban neolib társaság kevés van. ott egy jobboldalit savfürdőbe raknának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!