Tűzparancsot adott a kazah elnök a tüntetők ellen

2022. január 07. 11:44

A kazah elnök megparancsolta a biztonsági erőknek: figyelmeztetés nélkül nyissanak tüzet, amennyiben folytatódnak a zavargások.

2022. január 07. 11:44
null

Figyelmeztetés nélkül tüzet nyithatnak a kazah biztonsági erők a tüntetőkre, amennyiben folytatódnak a zavargások – idézi Kaszim-Zsomart Tokajev pénteki televízió beszédét a Deutsche Welle beszámolója.

Tokajev köszönetet mondott Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy csapatokat küldött és hozzátette, hogy a békefenntartó erők rövid ideig lesznek az országban. Az elnök beszélt „húszezer banditáról is”, akik állítása szerint megtámadták Kazahszánt legnagyobb városát, Almatit.

A városban pénteken is folytatódtak az összecsapások, ezzel egy időben a kazah elnök azt mondta, hogy az alkotmányos rend nagyrészt helyreállt az ország minden régiójában. A belügyminisztérium közleménye szerint „26 fegyveres bűnözőt likvidáltak”, és több mint háromezer embert őrizetbe vettek. A tüntetések kezdete óta 18 rendőr és nemzeti gárdista halt meg az összecsapásokban.

Nyitókép: Kazahsztán elnöki sajtóiroda / AFP

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2022. január 07. 17:37
Nyogodtan kérhetne Fletótól tanácsot, hiszen ő már járatos a honfitársainak a lelövetésében.
Láncfűrészes Attasé
2022. január 07. 14:24
A ruszkik hatalmasat fognak szakítani ezzel, simán lehet, hogy ők szervezték, hogy szépen bevonulhassanak és a medve még erősebben öleli majd őket. De ha nem is, kapóra jön Putyinnak az egész.
Csigorin
2022. január 07. 14:16
egyszer volt Kijevben kutyavasar, jo lenne ha ezt vegre megertene Washington. Se Tokajev se Lukasenko nem olyan fatoku mint Janukovics volt.
Magyarok Pásztora
2022. január 07. 13:38
A kazak olaj és uránium.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!