Egy „fekete férfi Gucci táskával” lövöldözni kezdett egy washingtoni katonai bázison

2021. augusztus 13. 21:27

Lezárták pénteken az Egyesült Államok szövetségi fővárosában, Washington DC-ben található Joint Base Anacostia-Bolling katonai támaszpontot, miután egy fegyveres személyt észleltek – jelentette az amerikai sajtó.

2021. augusztus 13. 21:27
null

A létesítmény Facebook-oldalán közzétett első bejegyzésben azt írták, hogy a lezárást a bázis déli oldalán észlelt „feltehetően fegyveres személy” miatt rendelték el. A leírás szerint a keresett személy „közepes testalkatú afroamerikai férfi, akinél Gucci márkájú táska van”.   

– állt a támaszpont első bejegyzésében.

„MINDEN TISZTA: A hatóságok reagáltak a helyszínen és elhárították egy fegyveres személy fenyegetését az Anacostia-Bolling bázison. A személyt őrizetbe vették, és a Fővárosi Rendőrkapitányság őrizetébe került. A kivonuló erők még értékelik a helyzetet. További információkat közzéteszünk, amint elérhetővé válnak” – áll a bejegyzés frissítésében.

Később a létesítmény a közösségi oldalon újabb tájékoztatót tett közzé

Ebben azt írták, hogy a hatóságok két embert keresnek: „az egyikük átlagos testalkatú, raszta frizurát viselő afroamerikai férfi, kék farmernadrágban, a másikuk szintén afroamerikai férfi, aki zöld nadrágot és fehér felsőt visel, és ő lehet, hogy megsebesült”.    

A szövetségi főváros rendőrkapitánysága közölte, hogy tisztjei egy, a katonai bázis közelében hallott lövések ügyében kezdték meg az intézkedést, és ekkor a gyanúsítottak a bázis felé rohantak. A rendőrség beszámolója szerint nincs információjuk arról, hogy bárki áldozatul esett volna a lövöldözésnek. A Washington délkeleti részén található, 905 hektáros támaszponton a légierő, a tengerészgyalogság és a parti őrség egységei is jelen vannak, valamint itt található a haditengerészet bűnügyi nyomozószolgálatának (NCIS) washingtoni irodája, továbbá a Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) székhelye is.

Az elmúlt héten az amerikai védelmi minisztérium, azaz a Pentagon épületét is lezárták, miután az intézmény melletti metró-, és buszállomásnál halálra késeltek egy helyi rendőrt. A gyanúsítottat akkor a rendőrség lelőtte. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

miután az intézmény melletti metró-, és buszállomásnál halálra késeltek egy helyi rendőrt. A gyanúsítottat akkor a rendőrség lelőtte. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

(MTI)

Fotó: Facebook, Joint Base Anacostia-Bolling

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
solothurn
2021. augusztus 15. 08:06
Ujból egy feka aki lelkibeteg lett a fehérek intézményesítette nagy elnyomás alatt! Szegénykének csak Gucci táskára tellett, de Porschera nem, gyalog kellett bejárnia a támaszpontot....
Vén Csataló
2021. augusztus 14. 23:48
Mégis milyen kaliberű Gucci táskával lövödöztek? Mert kicsit sem mindegy, hogy egy .22LR vagy egy .50AE volt az a Gucci táska.
Tiszafa
2021. augusztus 14. 11:25
"...valamint itt található a haditengerészet bűnügyi nyomozószolgálatának (NCIS) washingtoni irodája..." Akkor megnyugodtam. Gibbs ügynök majd elkapja őket... Bár feketékről van szó, nem tudom, neki szabad-e még feketék ellen fellépni. Vagy már ő is rasszista?
békalepcse
2021. augusztus 14. 11:03
A gucci táskának a kalibere érdekelne... :-))) Címadás maxolva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!