Kamionsofőrök csaptak össze rendőrökkel Dovernél

2020. december 23. 12:26

A Manston Airportnál kialakított átmeneti parkolóban a Kent megyei tanács adatai szerint kedd estig 2852 kamion torlódott fel.

2020. december 23. 12:26
null

Ahogy korábban mi is megírtuk, a koronavírus egy új törzsének délkelet-angliai megjelenése miatt leállt a forgalom Dover kikötőjében. A Daily Mail most arról ír, hogy az Egyesült Királysággal szemben életbe léptetett utazási korlátozások miatt a franciaországi Calais felé átkelésre váró kamionsofőrök között hatalmas a feszültség. Az ott rekedt kamionsofőrök összecsaptak a rendőrökkel is. 

Az Egyesült Királysággal szemben rengeteg ország, köztük Magyarország is életbe léptetett repülési tilalmat, miután kiderült, hogy Dél-Angliában felütötte a fejét a koronavírus új, az első variánsnál sokkal gyorsabban terjedő mutációja. Az elsők között volt az a Franciaország, amelynek a korlátozásai jelentős fennakadáshoz vezettek angliai oldalon a doveri kikötőben és a folkestone-i vasúti terminálhoz tartó forgalomban, a délkeleti part felé vezető M20-as autópályán, illetve az egyik közeli, használaton kívüli repülőtéren. A Manston Airportnál kialakított átmeneti parkolóban a Kent megyei tanács adatai szerint kedd estig 2852 kamion torlódott fel.

Közben London és Párizs megállapodott az áruforgalom újraindításában, így a határ most nyitva áll. A megállapodás szerint január 6-ig Franciaország csak kamionsofőröket, illetve francia vagy más EU-tagországbeli állampolgárokat enged át indokolt esetben, és csak akkor, ha 72 órásnál nem régebbi negatív koronavírusteszttel érkeznek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a brit hatóságoknak naponta hatezer kamionsofőrt kellene tesztelniük. Jelenleg legalábbis körülbelül tízezer kamionsofőr vesztegel Dovernél, és még hétezer érkezésére lehet számítani.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. december 24. 03:13
"Még egy ilyen kamionstop, és kiürülnek az élelmiszerboltok Angliában (...) egy csapásra leállították a Nagy-Britannia felől érkező teherforgalmat (...) szigetország nagyon sok meglepő gyengeségére világít rá. (....) mennyire sérülékeny a brit élelmiszer-ellátás. (...) A telek mindig is kihívást jelentenek az Egyesült Királyság élelmiszer-ellátásában (...) Mennyire függ a brit élelmiszer-ellátás Európától? Nagyon. (...) A legnagyobb brit áruházláncok állítják, hogy tanultak a koronavírus-járvány tavaszi, első hullámából, amikor a váratlan lezárások miatt pánikszerű felvásárlásba kezdtek az emberek és lecsupaszították a boltok polcait. (...) a kamionstop 3. napján már voltak olyan brit élelmiszerüzletek, ahol szinte csupasz zöldség- és gyümölcspultok fogadták a vevőket." https://index.hu/kulfold/2020/12/23/nagy-brittania_eu_teherfuvarozas_koronavirus/
aleb19
2020. december 23. 17:22
latszik,hogy az angolhatosagok nem felkuszultek ennek kezelesere-nincs wc, kaja stb-pedig 1 het mulva ez a kamionsor rutin is lehet lenyegeben kiderult, hogy csak bloffolnek a brexit targyalason
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!